23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

UEFA'dan Fener'e iyi haber

UEFA İcra Kurulu, Liverpool’un 1. ön eleme oynayarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına karar verdi. Fenerbahçe, Devler Ligi’ne doğrudan katılacak.

UEFA İcra Komitesi bugün yaptığı toplantıda Liverpool’un durumunu karara bağladı.
UEFA’nın 14 kişilik icra kurulunun toplantısından sonra yapılan açıklamada, 25 Mayıs’ta İstanbul’da yapılan final maçında AC Milan’ı yenerek kupaya uzanan FC Liverpool’un bu unvanını koruması için Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılmasına karar verildiği bildirilirken, İngiliz takımın lige 1. ön eleme turundan başlaması karara bağlandı.

Ülke kontenjanları nedeniyle uzun süredir tartışma yaratan lige katılım koşullarının sonuca bağlanmasıyla Fenerbahçe, lige doğrudan katılacak.

UEFA’nın aldığı bu karar doğrultusunda Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olan takımlar, kendi liglerinde katılım için yeterli puanı toplamamış olsalar bile bir sonraki sezon lige katılabilecekler.

İngiltere Premier Ligi’ni bu sezon 5. sırada tamamlayan FC Liverpool, bu yıl kupayı kazanmasına karşın gelecek yıl yapılacak Şampiyonlar Ligi mücadelesine ülke kontenjanı nedeniyle katılamayacaktı. İngiltere Premier Ligi’ni ilk dört içinde tamamlayan Chelsea, Arsenal, M.United ve Everton’ın Şampiyonlar Ligi’ne katılmalarında ise bir sorun bulunmuyor.

Liverpool, 1. ön eleme karşılaşmalarını 24 Haziran’da çekilecek kuraların ardından eşleştiği takımla 12/13 ve 19/20 Temmuz tarihlerinde oynayacak.

FENER DOĞRUDAN

UEFA’nın aldığı bu kararın ardından bu sezon Super Lig’de şampiyonluğa uzanan F.Bahçe de Devler Ligi’ne ön eleme oynamadan doğrudan katılacak ve yaklaşık 5.5 milyon İsviçre frangını katılım bedeli olarak alacak. Diğer temsilcimiz Trabzonspor ise bu sene iki ön eleme oynayacak.
"GÖZÜMÜZ AYDIN"

ABD’de bulunan Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı ve Basın Sözcüzü Nihat Özdemir, yaptığı açıklamada, “Gözümüz aydın, UEFA gereğini yaptı” dedi. UEFA’nın geçmişe yönelik karar vermesini beklemediklerini ifade eden Nihat Özdemir, “Zaten UEFA aldığı kararla bir-iki takıma zarar veremezdi. Bu hukuken doğru değildi” ifadesini kullandı.

Özdemir, UEFA’nın Şampiyonlar Ligi şampiyonunun bir sonraki sezon aynı lige direk olarak katılması için bugünden bir karar alıp, bundan sonra bu şekilde bir statü uygulayabileceğini sözlerine ekledi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 22:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?