20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

UEFA'nın manşetine oturdu

Sarı-lacivertli ekibin 1.5 yıllık anlaşma yaptığı 28 yaşındaki Maldonado, dün gece İstanbul'a geldiU

"Bir çok tanıdığım isimle bir arada olmaktan mutluyum. Bir an önce onlara katılıp Fenerbahçe'ye yararlı olmak istiyorum" dedi Fenerbahçe, prensip anlaşmasına vardığı ancak yabancı kontenjanında yaşadığı sorun nedeniyle imza attıramadığı Claudio Andres Maldonado Rivera'yı Futbol Federasyonu'nun 6+2'yi çıkarması üzerine dün gece geç saatlerde İstanbul'a getirdi.

Sarı - lacivertli ekiple 1.5 yıllık anlaşma yapan Şilili yıldızı havalimanında çok sayıda taraftar karşıladı. Yoğun ilgi karşısında şaşıran Maldonado havalimanında yaptığı açıklamada, "Dünya çapında bir kulübe geldim. Fenerbahçe'de ve bir çok tanıdığım kişiyle olmaktan çok mutluyum. Bir an önce onlara katılıp Fenerbahçe'ye yararlı olmak istiyorum" dedi.

KİM İKNA ETTİ?

Zico'yu tanıdığını, Alex, Deivid ve Edu ile aynı takımda, Lugano ile de karşılıklı oynadığını belirten Şilili futbolcu, "Gelmemde Alex'le olan diyalogum büyük rol oynadı. Bana Fenerbahçe'yi ve kulübü anlattı" diye konuştu.

Maldonado, "Benim için Brezilya'daki dönem kapandı. Bundan böyle Fenerbahçe için elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı.

Kendisini sakin ve mütevazı bir kişi olarak değerlendiren tecrübeli ön libero, "En büyük özelliğim takım arkadaşlarıma yardımcı olmamdır" yorumunu yaptı.
Maldonado bu sabah Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilecek ardından basın önünde imza atacak.

Futbol kariyerine Şili'nin Colo-Colo takımında başlayan Maldonado, 2000 yılında Brezilya'nın Sao Paulo Kulübü'ne gitti. Daha sonra Cruzeiro forması giyen Şilili futbolcu, 2006 yılında ise Santos'a transfer oldu. Şili Milli Takımı'nın formasını 39 kez giyen ve kaptanlık da yapan, Maldonado, bir gole imza attı.

MALDONADO TRANSFERİ UEFA’NIN SİTESİNDE

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) internet sitesinde, Fenerbahçe’ye dün transfer olan Maldonado’ya ilişkin bir haber yayımlandı. Habere, "Fenerbahçe’deki boşluğu Maldonado doldurdu" başlığı atıldı.

UEFA’nın sitesinde yer alan haberde, sarı-lacivertli takımın yeni transferinin, Şilili Maldonado olduğu belirtilerek, 28 yaşındaki futbolcu ile ilk etapta 18 aylık sözleşme imzalandığı hatırlatıldı.

Maldonado’nun, bacağındaki kan pıhtılaşmasından ötürü bir süredir forma giyemeyen Ganalı oyuncu Stephen Appiah’ın yerini doldurmaya yardımcı olacağı ifade edilen haberde, Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında, İstanbul’da Sevilla ile karşılaşacağı anımsatıldı.

Yayın organında Zico’nun yeni oyuncusunun, futbol kariyerine Colo Colo takımında başlayıp, Sao Paulo, Cruzeiro ve Santos takımlarında top koşturduğu ifade edildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:16:38
Güncelleme :30 Ocak 2008 Çarşamba 13:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?