18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

UEFA'ya İstanbul eleştirisi

Dün akşam İstanbul’da oynanan Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında İtalya’nın AC Milan takımını penaltılar sonucunda 6-5 yenen Liverpool’un zafer haberleri İngiliz gazetelerinde birinci sayfalarda ve manşette.

Guardian gazetesi "Ölümden geri dönüş" başlığıyla kapaktan verdiği haberde İngiliz takımının 20 yılın ardından, dün gece 3-0 geriye düştüğü maçı kazanarak bir kez daha Avrupa şampiyonu olduğunu yazıyor ve şöyle sürdürüyor haberi:

"Avrupa Kupası’nın 50 yıllık tarihinin en dikkat çeken maçlarından birisini Liverpool penaltı atışlarıyla kazandı. Kupayı tekrar kazanmak için 20 yıl bekleyen Liverpool ve taraftarlar, maçın 50’inci saniyesinde gelen Milan golüyle sarsıldı. İlk yarıda iki gol daha yediler. Ancak ikinci devre tam bir Avrupa klasiğine dönüştü ve Liverpool üç gol attı.

Karşılaşmanın normal süresi berabere sonuçlandı. Zafer penaltılarla geldi. Hiç kimse Liverpool’un finale çıkmasını beklemiyordu. Ancak bunu başardılar. Sürprizin en büyüğünü ise sona saklamışlardı: Kazandılar."

Independent gazetesi ise maçla ilgili ilk değerlendirmeleri internet sayfasında yayımladı.

İstanbul ve Liverpool’daki muhabirlerinin haberleriyle karşılaşma ve zafer heyecanını aktaran gazete, "Acı, gerilim ve ardından zafer", "Liverpool’un Türkiye’de muhteşem yanıtı ve zaferi" başlıklarını kullanmış.

İstanbul’dan yazan Steve Tongue’un "Azimli Gerrard Milan’ın zaferini çaldı" başlıklı yazısındaki satırlar ise dünkü maçı özetler nitelikte.

"Bu, Avrupa Kupa finalleri içinde en güzel maçlardan birisi olarak yerini alacak."

Maçın zafer kutlamalarının yanı sıra Guardian yazarı Kevin McCarra’dan İstanbul’un ev sahipliğine ise bir eleştiri gelmiş.

"Atatürk Olimpiyat Stadı’nın böyle bir finali kaldıramayacağı yolundaki şüpheler doğru çıktı. Toplu taşımadaki yetersizlik, altyapı yetersizlikleri, karşılaşmanın oynanacağı yeri belirleyen UEFA yetkililerinin yüzünü kızartmalı. Bir ana yolun kapatılması, stada ulaşma süresini neredeyse üç saate çıkardı. Teknik ekipler ise bir yandan elektrik kesintileriyle uğraşıp bir yandan da muhabirlere telefon ve canlı yayın hatlarını bağlamak için uğraşmak zorunda kaldılar."

Olimpiyat’ta ünlüler geçidi

TARİHİ finali Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı ve Milan Onursal Başkanı Silvio Berlusconi birlikte izledi. Aralarında Maradona, Karl Heinz Rummenige, Platini, Beckanbauer, John Benjamin Toshack, Christoph Daum, Yıldırım Demirören, Fatih Terim, Anelka ve Nobre’nin de bulunduğu spor dünyasının ünlü isimleri maçtaydı. Taarftarlar Maradona’ya büyük ilgi gösterirken, Platini organizasyonu beğendiğini açıkladı.

SABAHA KADAR EĞLENDİLER

Liverpool’un Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasını sabah saatlerine kadar kutlayan taraftarlar, gazete bayilerinden aldıkları Türk gazetelerini incelediler. Liverpool takımının taraftarları, maç sonrası Taksim’e akın ederek sabahın ilk ışıklarına kadar şampiyonluğu kutladılar. Cağaloğlu, Taksim ve Beyoğlu’ndaki barlarda eğlenen taraftarlardan bazıları, sabah saatlerinde yorgun düşerek parklarda yattılar. Bazı taraftarların ise bayilerden Türk gazeteleri alarak inceledikleri görüldü.

BBC TÜRKÇE / KENTHABER
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 13:34:23
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 15:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?