18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Uğur Mumcu anılıyor

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından düzenlenen ve "Savaş, niçin?" adıyla yapılan törende, sevenleri Uğur Mumcu Parkı'ndaki anıta mum dikerek kırmızı karanfiller bıraktı. Anma törenine Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası Birliği olmak üzere pek çok demokratik kitle örgütü temsilcisi, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.
Anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Bakal, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölümünden 11 yıl geçen Uğur Mumcu'yu büyük bir özlemle andıklarını belirterek, "Uğur Mumcu basın dünyasında kendine özgü bir kişilik ortaya koydu. Araştırmacı gazeteciliği, belgelere dayalı ülkenin geleceğiyle ilgili önemli iddialar ortaya attı. Bugün Mumcu'nun idialarının çoğu yaşadığımız gerçeklerle ortaya çıktı" diye konuştu.
Baykal, aradan geçen 11 yılın Uğur Mumcu'yu eskitemediğini ve çürütemediğini, aksine ona olan özlemlerinin daha da arttığını ifade etti.
Yaklaşık yarım saat süren anma töreni sonunda katılımcılar, Uğur Mumcu Sokağı'ndan sessizce ayrıldı. Tören boyunca polis çevrede yoğun güvenlik tedbiri aldı.
Mumcu için ikinci tören, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki gömütünde saat 15.30'da düzenleniyor. Akşam da Beşevler Mille Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda "Uğur Mumcu Sesleniyor - 2004" adlı izlence ile "Savaşa Hoşgeldiniz" adlı tiyatro oyunu sergilenecek.

Uğur Mumcu, Ankara'nın yanısıra, başta İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir ve Denizli olmak üzere yurdun birçok yerinde anıldı.    

Halkın, hukukun savunucusu Mumcu'nun yazıları "um.ag" tarafından 40 kitapta toplandı. Bu 40 kitapta bugünkü toplumsal bozuklukların kaynaklarına karşı Uğur Mumcu'nun savaşını görüyoruz. Geçmişte yapılan hataların geleceğimizi nasıl karartacağını bıkmadan, usanmadan, yılmadan döne döne anlatıyor. Yolsuzlukları, usulsüzlükleri, çeteleri, mafyayı, irticayı, siyaset - ticaret - tarikat üçgeninde cambazlık edenlerin Türkiye'yi ele geçireceğini... Hepsini, her şeyi yazdı... Mumcu'yu o yüzden daha büyük hasretle anıyoruz.
   


 

KENTHABER -İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2004 Cumartesi 14:55:27
Güncelleme :24 Ocak 2004 Cumartesi 15:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?