24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Uğur Mumcu anılıyor

Ankara - Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, evinin önünde düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldürülüşünün 12. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Mumcu için düzenlenen anma etkinlikleri, Batıkent’teki anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Batıkent Demokrasi Platformu’nu oluşturan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ellerinde Atatürk ve Uğur Mumcu posterleri taşıyarak anıtın önünde toplandılar.

Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu üyesi Celal Akpınarlı, aydınları öldürenlerin bir örgüt olduğunu belirterek, "Onları öldürenler yakalandı. Tetiği çekenler yakalandı. Ama tetiği çektirenler yakalanamadı. Bu konuda ciddi bir gayret de gösterilmedi" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş de Mumcu’nun bir aydınlanmacı ve aydınlanma devrimi savunucusu olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi gençler, Uğur Mumcu’nun "Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi" başlıklı yazısından düzenlenerek hazırlanan şiiri okudular.

Uğur Mumcu kabri başında anıldı 

Uğur Mumcu, katledilişinin 12. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP merkez ve ilçe teşkilatı üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, kabre kırmızı karanfiller bırakarak, mum yaktılar, dua ettiler. Törende, "sessiz protesto" için konuşma yapılmadı.


AA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 13:48:42
Güncelleme :25 Ocak 2005 Salı 00:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?