20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ukrayna seçimlerinde üç Türk milletvekili de gözlemci

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin 30 üyeli delegasyonu Ukrayna'da pazar günü yenilenecek olan başkanlık seçimlerinin ikinci turunu gözlemci sıfatıyla izleyecek. Delegasyonda, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı AKP Eskişehir Milletvekili Murat Mercan ile aynı partiden Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve CHP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş olmak üzere üç de Türk milletvekili yer alıyor. 

Abdülkadir Ateş, Avrupa Konseyi'nden gözlemcilerin yarın Türkiye'ye geleceğini ve kendisiyle birlikte AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın da bulunduğu 30 kişilik heyetin pazar günü Ukrayna'da olacağını belirtti.

Son seçimin iptalinin ardından tarafsız biçimde yenilenmesi için adımlar atıldığını, parlamentoda seçim kanununda bir dizi yenilik yapıldığını belirten Ateş, "İnsanları seçimlerin düzgün gittiğine ikna etmek lazım. Bu değişiklikler, seçim sonuçlarına daha az şüpheci bakmamızı gerektirecek" dedi.

Kendisinin başkent Kiev'deki sandıklarda gözlemci olacağını, diğer gözlemcilerin ülkenin değişik bölgelerine dağılacağını bildiren Ateş, pazar günü Avrupa Konseyi temsilcileriyle ortak bir toplantı yaparak seçim sonuçlarını değerlendireceklerini söyledi.

Avrupa Konseyi heyeti, ülkede daha önce gerçekleştirilen yapılan başbakanlık seçiminin sırasıyla 31 Ekim ve 21 Kasım'da birinci ve ikinci turunu izlemişti.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 12:26:36
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 13:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?