30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ülkesi aç, tatili 7 yıldız!

BATI Afrika'nın en yoksul ülkelerinden olan Burkina Faso'nun Cumhurbaşkanı Blaise Compaore, tatil yapmak üzere geldiği Bodrum'da, kaldığı otelden ilk kez bugün dışarı çıkarak tarihi Bodrum çarşısını gezdi.

Beraberindeki eşi ve çocuklarıyla çarşıyı gezen Compaore, Kumbahçe Sahili'nde bir kafeteryada oturdu ve daha sonra Bodrum Kalesi manzaralı restoranda balık yedi.

Batı Afrika'nın 13,5 milyon nüfuslu ve en fakir ülkelerinden biri olan Burkina Faso'nun Cumhurbaşkanı Blaise Compaore, geçtiğimiz pazartesi günü eşi ve çocuklarıyla birlikte geldiği Bodrum'da, kaldığı 7 yıldızlı Rixos Oteli'nden ilk kez bugün dışarı çıkarak Bodrum çarşısını ve iskele meydanını gezdi. Çarşıdaki halı, kilim, deri ve kuyumcu mağazalarına bakan Afrikalı Cumhurbaşkanı Compaore, alışveriş yapmadı. Compaore'nin Barlar Sokağı'ndan geçerken çocuklarının ellerinden tutarak yürümesi dikkati çekti.

FİYATLARI PAHALI BULDU

Kumbahçe sahilindeki bir kafeteryada oturan Compaore ve beraberindekilerin daha sonra Bodrum Kalesi manzaralı Kortan Restoran'a geçerek çipura, kalamar, ahtapot ve salatalardan oluşan deniz ürünlerinden yedi.

Bodrum tatilinden oldukça memnun olan Compaore, kendisini izleyen basın mensuplarına, “İlk kez geldiğim Bodrum'un doğa ve tarihi yapısını çok beğendim. Ancak, fiyatlarınız biraz pahalı gibi geldi. Ancak dünyanın ünlü tatil cennetlerinde de durum pek farklı değil. Gösterdiğiniz ilgi için size teşekkür ederim” dedi.

hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 22:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?