19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ülkücü baba damadı istemedi

Ağca’nın nişanlısı olarak tanınan Rabia Özden Kazan, babası tarafından evlatlıktan redddedildi.

Ağca ile nişanlı olarak anıldıkları dönemde de İtalyan avukatla birlikte olan ülkücü Kazan’ın 16 Şubat’ta Roma’da evleneceği Komünist Parti üyesi İtalyan Avukat Giocinto Licursi'nin nikâhtan sonra sünnet olacağı da öğrenildi.

Şahitliklerini gazeteci Reha Erus’un yapacağı çiftin nikahına Rabia Özden Kazan’ın ailesinden sadece kız kardeşi katılacak. Kazan’ın eski Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı olan babası Yusuf İhsan Kazan, bir yabancı ile evlendiği için kızı Rabia’yı evlatlıktan reddetti.

DİNİ NİKAH DA KIYILACAK
İtalyan Licursi ile nişanlandığından bu yana kızı ile görüşmeyen baba Kazan, aileden kimsenin nikaha katılmasına da izin vermedi. Rabia Özden Kazan’ın nikahına sadece kız kardeşi Betül Kazan katılacak. İtalyan damat Licursi, Kazan’ın babasını ikna etmek için sürekli görüşmesine rağmen hiçbir şekilde yumuşamasını sağlayamadı. Ülkücü olduğu bilinen Kazan’ın evleneceği Komünist Parti üyesi Giocinto Licursi de Müslüman oldu. Nişanlı oldukları süre içinde Müslümanlığı seçtiği öğrenilen Licursi ile Kazan arasında dini nikah da kıyılacak. Licursi nikahın sonrasında sünnet de olacak. Rabia Özden Kazan, Türkiye’ye her gelişinde camileri ziyaret ettiğini söylediği nişanlısının Mevlana’nın Mesnevi’sinden İslamı öğrendiğini ifade etti. Öte yandan Rabia Özden Kazan iki yıl önce nişanlandığı Licursi ile öncesinde de 3 yıl süren ve gizledikleri bir birliktelikleri olduğunu açıkladı. Kazan, “Giocinto ile kendi aramızda nişanlanmıştık ve 3 yıl gizlediğimiz bir nişanlılık sürecimiz oldu. Evet, Mehmet Ali Ağca ile ilgili meseleler gündeme geldiğinde biz İtalya’da Giocinto ile beraberdik” dedi.

Akşam
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 14:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.62.xxx Tarih : 11.02.2008 18:55:57

damatta damat ama sosyalist komünist parti üyesi