17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ulucanlar'ın yeni konağu, eski Batman Valisi

Ankara-Batman’da görev yaptığı sırada bir ihalesinde "Mercedes marka otomobil" rüşvet aldığı gerekçesiyle 6 yıl 3 ay ağır hapis cezasına çarptırılan eski Batman Valisi Salih Şarman tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi’ne konuldu. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Erin Yapı İnşaat Şirketi’nin sahibi Hamit İnal’a bir Mercedes otomobil karşılığında Batman Çok Katlı Otopark ihalesini vermeyi vaat ettiği gerekçesiyle yapılan yargılama sonucunda, Şarman’ı, TCK’nın "Rüşvet alma" suçunu düzenleyen 213/2. maddesi uyarınca, 6 yıl 3 ay ağır hapis ve Mercedes marka otomobilin o dönemki değeri olan 40 milyar 762 milyon lira para cezasına mahkum etmişti.

Daire, Şarman’ın ömür boyu memuriyetten men edilmesine de hükmetmişti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu geçen Haziran ayında bu kararı onamış, Şarman’ın bu kararın düzeltilmesi talebiyle yaptığı başvuru da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmişti.

Şarman, Batman Valiliği dönemindeki "kayıp silahlar" davasında da Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde yargılanıyor. Şarman’ın diğer bazı sanıklarla birlikte Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefetten 5-8 yıl, zimmetten de 12 yıla kadar hapsi isteniyor.


Yayın Tarihi : 3 Ekim 2004 Pazar 11:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?