31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Ulusal bayramda sinir savaşı

Başbakan Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Baykal’ın arasındaki küslük 23 Nisan Bayramı’nda da sürdü. İki lider Anıtkabir’de uzun süre yan yana yürümelerine rağmen hiç konuşmadılar. Meclis’teki kutlama töreninde de birbirlerinin yüzüne bakmadan tokalaştılar...

TBMM’nin kuruluşunun 88. yıldönümü Başkent’te törenlerle kutlandı. Törenler dikkat çekici görüntülere sahne oldu.

İlk tören Meclis’te: Ankara’da 23 Nisan törenleri, saat 9.00’da Meclis Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Meclis’te siyasi parti grupları adına birer temsilci katılırken, DTP neredeyse tam kadro törende hazır bulundu. DTP’li vekiller kırmızı kravat takarken, DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın da kırmızı elbisesi dikkat çekti. Tören başlamadan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile DTP Grup Başkanı Ahmet Türk bir süre sohbet etti. Bir süre önce Mardin’e giden Şahin, Türk’e “bu şehre hayran kaldığını” söyledi.



İkincisi Anıtkabir'de: TBMM’deki törenin hemen ardından ikinci tören saat 9.15’de Anıtkabir’de düzenlendi. Heyetin ön tarafında yer alan Erdoğan ile Baykal’ın sohbet etmemeleri ve birbirlerine mesafeli durmaları dikkat çekti. Heyetin mozoleden ayrılışı esnasında CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ayağı takılarak merdivenlerde düştü. Serter tökezleyip dizinin üstüne düştü ve çevresindekilerin yardımıyla kalktı.

Üçünçüsü birinci Meclis'te: Tarihi Birinci Meclis binasında saat 10.00’da düzenlenen törende bakanlar ve komutanların yanısıra TBMM Başkanlık Divanı üyeleri için de ön sıralarda yer ayrıldı. Törene CHP lideri Baykal katılmadı.

Dördüncüsü Meclis’te: TBMM Başkanı Köksal Toptan, saat 11.30’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlamaları kabul etti. Törene, Başbakan ve parti liderlerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları da katıldı.

....
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 07:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bager IP: 88.247.65.xxx Tarih : 24.04.2008 08:58:08

sadece helal olsun demekten başka hiç bişi demiyecem? şuanda devlettin en üst seviyede sizleriniz. bu memleket sorunlarını ve yapması gerekenleri beraber halletmeye çalışmanız ve bir birinize yardımcı olmanız gerekirken omuz omuza vererek bu halkın sorunlarını dinlemek yerine iki düşman gibi sırt çevirmiş bir biriyle bu kutsal günde de küsmüş ve birbiriyle konuşmazsınız siz böyle yapınca acaba bizler ne yapacaz diye düşünüyorum?