29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Ulusal Kanal ve Aydınlık'a baskın

Ergenekon soruşturması kapsamında Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesinde arama yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saat 08.00'de İşçi Partisi'nin Sıhhiye Toros Sokak'taki genel merkezine geldi.

Alınan bilgiye göre, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesiyle bu kurumlarda çalışan bazı kişilerin evlerinde arama yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada el konulan bilgisayar, CD ile çok sayıda dijital malzeme, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Arama yapıldığı sırada basın mensuplarının yanına gelen bazı parti yetkilileri, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin ile 'Ergenekon' soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'in evlerinde de arama yapıldığı belirtti.

"Hukuki dayanağı yok"

İstanbul'da da Aydınlık gazetesi çalışanlarının evlerinde aramaların devam ettiğini kaydeden parti yetkilileri, bunun hiçbir hukuki dayanağının olmadığını ve psikolojik baskı uygulandığını söyledi.

Bu arada aramalar devam ederken genel merkez önünde toplanan bir grup partili, aramalara tepki gösterdi. Ellerinde Türk Bayrakları ve Aydınlık gazeteleriyle genel merkezinin önünde toplanan partililer, "Doğu Perinçek çıkacak, hesap soracak", "Ergenekon yalanı ABD tezgahı" ve "Emperyalist Amerika, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlar attı.

Başbakan ile Talat arasında görüşme kasedi

Öte yandan yapılan aramaların 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında Annan Planı ile ilgili konuşmalarla, AKP Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in borçlara af getiren yasayla ilgili konuşmalarının yer aldığı kasetlerin, söz konusu kişilerin birbirlerine göndermesiyle' ilgili olduğu belirtildi.

 

...
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2011 Cuma 10:07:29
Güncelleme :19 Ağustos 2011 Cuma 18:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M. SALİH ÖZBEY IP: 78.175.200.xxx Tarih : 19.08.2011 15:08:38

HER VATANSEVER HAZIR OLMALIDIR!

Türkiye’de ne yazık ki vatanseverlere karşı, büyük bir sindirme harekâtı yürütülmektedir. TSK yapılanların aynısı misli ile ulusalcılara, yapılmaktadır.
Yani ODATV yazarlarını zindanlara atanlar, hala gerekçelerini bile anlatmakta zorluk çekiyorlarsa ortada ”HUKUK” falan yok demektir
Alışmalıyız artık, Diktatörlüğü en acımasız şekilde karşıtlarını yok etme planlarına ve direnç göstermeliyiz!
Ve hukukun ne kadar komik ve acze içine düşürüldüğünü ibretle gelecek nesillere aktarmalıyız.
Tarihi günler yaşıyoruz!
Savcılar sormuyor, Remzi GÜR neden senin çocuğuna,”Para gönderiyor!
Savcı, Burhan Kuzu’ya soramıyor, Melih Gökçek’le ne bu samimiyet ve ne gibi çıkar ilişkisi var aranızda!
Savcı sormuyor, Kıbrıs gibi Milli bir davada dönen dolaplar!
Evet,
Tek tek faşizan baskılar uygulamaya başladılar.
Mahkemelerin başkanları bile bu yapılanların karşısında düştükleri aczi mahkeme "kayıtlarına" geçiyorlar.
Açıkçası bu günler iyi günlerimiz.
Çok daha karanlık, acılı günlere hazırlıklı olmalıyız.
Vatanseverliğin, milliyetçiliğin, hele kendi ülkesinde “TÜRK" olmanın bedelleri ödetiliyor.
Hazırlıklı olmalıyız.