23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ulusoy: Beşiktaş kendisini sorgulamalı

Ankara - Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in "şampiyonluğumuzun nasıl engellendiği araştırılsın" şeklindeki açıklamasına ilişkin olarak, "Beşiktaş’ın şampiyonluğu nasıl kaçırdığı kendi camialarında sorgulanmalı" diye konuştu.

Sporda şiddet, şike ve haksız rekabet iddialarını inceleyen TBMM Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Ulusoy, "Futbolda şike ve teşvik var deniliyor. Bununla ilgili zaman aşımı kaldırılmalı" dedi.

Haluk Ulusoy, toplantı bitiminde yaptığı açıklamada, futbolla ilgili kesimlerin çeşitli organlarında konuşulan konularla ilgili komisyona bilgi verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Böyle bir komisyonun kurulması çok önemli. Ben bildiklerimi onlara anlattım. Ayrıca bir de isteğim oldu. Futbolda şike de teşvik de var deniliyor. Bununla ilgili olarak yönetmeliklerde zaman aşımı var. Şikede 1 yıl, teşvikte ise 2 yıl süreyle araştırma yapılabiliyor. Ben bu zaman aşımının kaldırılması gerektiğini anlattım."

Ulusoy, bir basın mensubunun "Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören 11 puan öndeyken şampiyonluğumuz nasıl engellendi araştırılsın" şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki sorusunu ise şöyle cevaplandırdı:

"Beşiktaş’ın şampiyonluğu nasıl kaçırdığı kendi camialarında sorgulanmalı. Öncelikle kendi içlerinde araştırma yapsınlar. Ne ben, ne benden önceki, ne de şu andaki hiçbir federasyon şampiyonu belirleyemez. Böyle işlere girmez."

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, görevdeki federasyon yönetiminin henüz kaydedeğer işlere imza atmadığını da ifade ederek, "Herkes lütfen deyip duruyor. Başka da bir şey yok" şeklinde konuştu.



AA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 15:27:26
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 15:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?