18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ulusoy'dan giderayak skandal

Futbol Federasyonu, "ballı maaş skandalı"yla çalkalanıyor... 7 yıl başkanlık koltuğunda oturan Haluk Ulusoy’un, görevden ayrılmadan önce 11 ’şanslı’ personele ’ek sözleşmeler’ hazırlayıp astronomik zamlar yapması ortalığı karıştırdı. 22 Temmuz’daki seçimden sadece 1 hafta önce gerçekleşen zamlar, yeni seçilen Av. Dr. Levent Bıçakçı yönetimi tarafından iptal edildi ve bu kadrodan bazı çalışanların işlerine son verildi.

VATAN Gazetesinde Gökhan PARMAK ve Lütfü ÖZEL imzasıyla yayımlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz:

Büyük tepki toplayan ’son dakika operasyonu’nun perde arkasında ise şunlar gelişti. Federasyon seçimine girmekten vazgeçen Ulusoy, kendisine yakın bazı çalışanlara ve başta Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu olmak üzere ’gerçekten zammı hakeden’ isimlere ek sözleşmeler imzalattı. Kılıf da şöyle hazırlanmıştı:

"Söz konusu personelin sözleşmeleri 1 Temmuz’da sona ermişti. 11 kişi milli takımlarla ilgili görevlerine devam ettikleri için acilen sözleşmelerinin uzatılması gerekiyordu." Ancak, yeni başkan Bıçakçı "Devlet işindeki devamlılık gereği, bu maaş artışı seçimden sonraya bırakılabilirdi. Yeni sözleşmeleri geçersiz sayıp, istediğimiz kişilerle yeni şartlarla sözleşme yapacağız. Buna itirazı olan varsa, hemen federasyonla ilişkisini keseriz" dedi ve ballı maaş operasyonu oldu bittiye gelmeden durduruldu.

Gelelim, ’ballı kadrodaki’ isimlere:

Bülent Yavuz
Listedeki en sürpriz isim, Merkez Hakem Kurulu’nun eski başkanı Bülent Yavuz... O dönemde MHK’yi bırakması kesinleşen Yavuz, "Başkan danışmanı" sıfatıyla ve 4.5 milyar lira maaşla göreve başlatıldı. 15 Temmuz’da işe başlayan Yavuz’un görevine yeni yönetim son verdi. Ulusoy’a yakınlığıyla tanınan, çalışma masasında Atatürk’le Haluk Ulusoy’un fotoğrafları yanyana bulunan Yavuz, şu anda TRT’de yorumculuk yapıyor. (KOVULDU)

Ersun Yanal
Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal ile 70 milyar lira net maaşla 4 yıllık mukavele yapıldı. Önceki teknik adam Şenol Güneş’in maaşı 55 milyardı. Bu sezon Süper Lig’de görev yapan teknik adamlardan Christoph Daum ile Vicente Del Bosque 2.5 milyon Euro kazanıyorlar. Yanal, G.Birliği’ndeki son sezonunda da 700 bin dolar almıştı.

Raşit Çetiner
Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner’in maaşı 25 milyardan 35 milyara yükseltildi. Yeni yönetim, bu artışı kabul etmedi. Çetiner’e %15 zam önerilecek. (ZAMMI GEÇERSİZ)

Engin İpekoğlu
Çetiner’in yardımcılarından, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın eski kalecisi Engin Ipekoğlu’nun maaşı 3 milyardan 6 milyara çıkartıldı. Emsal teşkil etmesini önlemesi açısından bu yüksek oranlı zam da donduruldu. İpekoğlu’nun yeni maaşı 4.5 milyar olarak belirlendi. (ZAMMI GEÇERSİZ)

Can Çobanoğlu
A Milli Takım Menajeri Can Çobanoğlu, 7 yıldır federasyonda çalışıyor. 19 milyar olan maaşı 35 milyara çıkartıldı. Şu andaki teknik kadronun en tecrübeli ismi olan Çobanoğlu’na, eski dönemden söz verilip ödenmeyen maaş farkları vardı. Ulusoy, kendisine "Menajerlerin piyasası yüksek. Sinan Engin Beşiktaş’tan 80 milyar, Kemal Dinçer F.Bahçe’den 25 bin dolar maaş aldı. Ben sana haksızlık yaptım. Zammını bana bırak" dedi ve yeni sözleşme imzalattı. Ancak Bıçakçı yönetimi rakamı yüksek bulup sözleşmeyi geçersiz saydı. Çobanoğlu’na %15 zam yapılacak. (ZAMMI GEÇERSİZ)

Burhan Satır
Haluk Ulusoy’un arkadaşı olması dışında, uluslararası futbolla ilgili hiçbir deneyimi bulunmayan, eski amatör futbolcu Burhan Satır 4 yıldır Ümit Milli Takım Menajerliği’ni yapıyordu. Satır’ın 5.5 milyar lira olan maaşı 9.5 milyara yükseltildi. Bıçakçı, Satır’ın görevine son veriyor. (KOVULDU)

Ünal Karaman
Şenol Güneş’in eski yardımcısı Ünal Karaman tam 4 yıldır federasyonda. Güneş gittikten sonra kendisine A-2 Milli Takımı Teknik Direktörlüğü verildi. Dün ise resmen G.Tekin Onay’ın yerine Genç Milli Takımlar Sorumlusu ilan edildi. Özellikle MHP-AKP kökenli milletvekilleriyle yakınlığı bilinen, dolayısıyla bir türlü kendisine dokunulamayan Karaman’ın maaşını Ulusoy 18 milyardan 25 milyara çıkartmıştı. Yeni yönetim, bu zammı kabul etti. (ZAMMI GEÇERLİ)

Turan Mesçi
Ümit Milli Takım Antrenörü Turan Mesçi, tam 10 yıldır federasyonda. Zammı hakeden isimlerden biriydi. Onun maaşı 5 milyardan 8 milyara yükseltilmişti. Ama bu zam da veto yedi. Kendisine yüzde %17 zam teklif edilecek. (ZAMMI GEÇERSİZ)

Hayati Soydaş
Siyasi destekli Ünal Karaman’ın, siyasi destekli yardımcısı Hayati Soydaşla yeni sözleşme yapıldı. Ümit Milli Takım Antrenörü Soydaş’ın maaşı nisan ayında 7.5 milyar olarak belirlendi.

Mehmet Kulaksızoğlu
A-2 Milli Takım Kaleci Antrenörü Mehmet Kulaksızoğlu da 4 yıldır federasyondaydı. Maaşı 12 milyardan 20 milyara çıkarılmıştı. Yeni yönetim kendisini istemedi. (KOVULDU)
VATAN GAZETESİ
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:00:27
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?