18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ümit Davala’ya 7 saat sonra ulaşabildi

Endonezya’daki depremi yaşayan Werder Bremen’in Türk futbolcusu Ümit Davala’ya ailesi 7 saat sonra ulaşabildi. Anne Emine Davala "Ümit’in telefonuna ulaşamadığımız 7 saat boyunca yaşadığımız korku çok acı vericiydi. Ümit’in sesi iyi geliyordu ama korktuğu belliydi’’ dedi.
Endonezya’nın Sumatra adası ve batı sahili açıklarında meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki depremi ve tsunami dalgalarını yaşayan Werder Bremenli futbolcu Ümit Davala’ya, İzmir’in Narlıdere İlçesi’nde oturan ailesi ancak 7 saat sonra ulaşabildi.
Depremi öğrendikten sonra hemen Ümit’i aradığını ancak telefonuna ulaşamadığını söyleyen anne Emine Davala "Saatlerce durmadan Ümit’i arıyor bir yandan da televizyonu izliyorduk. Ümit geçen cumartesi bir arkadaşıyla gittiği San İsland’daydı. Bazı adaların sular altında kaldığını öğrenince yaşadığımız korku dayanılmaz bir hal aldı.’’ dedi.

Sarsıntıdan yaklaşık 7 saat sonra Ümit’in telefonuna ulaştığını belirten anne Davala "Ümit’in sesi iyi geliyordu ama korktuğu belliydi. Deprem sırasında oteldeymiş hemen dışarı çıkmışlar. Ümit’de sarsıntının ne kadar büyük bir felakete neden olduğunu televizyondan gördüğü görüntülerden anlamış ve çok korkmuştu. Bana bir an önce San İsland’dan dönmek istediğini ancak hamen uçak bulmasının neredeyse imkansız olduğunu söyledi’’dedi.
Baba Ali Davala ise Ümit’in İstanbul’a gelmek için, aralarında Galatasaraylı Suat’ın da bulunduğu bazı tatilci Türk aileler ile su uçağı kiraladığını öğrendiğini söyledi.
Dün saat 21.00 sıralarında telefonla ailesini arayan Ümit Davala ise eşyalarını topladığını, TSİ bugün saat 05.00’te havalanacaklarını ve 9-10 saat içinde İstanbul’da olacaklarını söyledi. Davala, takım çalışmalarıma yetişmek için hemen Almanya’ya gitmek zorunda olduğunu ifade etti.
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 15:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?