20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Umut Oran: Kurultayı kazanırım

CHP'nin 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak 32'nci Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan Umut Oran, adaylık için gerekli 253 imzayı sağladığı takdirde kurultayı kazanacağını söyledi.

Kurultay çalışmaları için Ankara'da basın toplantısı düzenleyen Oran, "Sadece kurultay demiyorum, iktidar sözü veriyorum" dedi.

Üç hafta önce genel başkan aday adaylığını açıkladıktan sonra 17 ilde toplantılar düzenlediğini belirten Oran, örgütün yakın ilgisiyle karşılaştığını söyledi.

Partide çok ciddi bir yapılanmaya, değişime ihtiyaç duyulduğunu belirten Oran, "CHP, artık özel ilişkilerin değil kuralların geçerli olduğu bir parti haline gelmeli" dedi.

Oran, örgütle temasları sırasında görevden almalar, ihraçlar, yapılan atamalarla ilgili büyük bir huzursuzluk ve güvensizlik yaşandığını tespit ettiğini söyledi.

Parti içi demokrasiye büyük önem verdiklerini kaydeden Oran, "Eğer Türkiye'de demokrasiye inanıyorsak önce parti içinde demokrasiyi sağlamalıyız" ifadesini kullandı.

Oran, CHP'nin gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde geçmişteki başarısını yakalamasının yanı sıra 2011 yılındaki genel seçimlerde iktidara taşınmasını hedeflediklerini anlatarak, proje ve hedeflerinden söz ederken "Koltukta oturmayacağız, protokol partisi olmayacağız, hep sahada olacağız" diye konuştu.

Genel başkan adayı olabilmek için kurultayda delegelerin yüzde 20'sinin imzasını sağlamak gerektiğini hatırlatan ve bütün engelleri bilerek yola çıktığını kaydeden Oran, "Son sözü delegemiz söyleyecek... Onların ömür boyu muhalefette kalarak laikliği, cumhuriyeti koruyamadıklarının, demokrasiyi savunamadıklarının, sosyal adaleti gerçekleştiremediklerinin, iş-aş yaratamadıklarının bilincinde olduklarını düşünüyorum" dedi.

Kurultayda adaylık için gerekli 253 imzayı sağlayıp sağlayamayacağına yönelik bir soru üzerine Oran, "Herhangi bir varsayımda bulunamayacağım. Ama şunu söyleyeyim, 253'ü geçtiğim anda kurultayı alırım, bu konuda iddialıyım. Halkın nezdinde şu anda mevcut yönetim kendi koyduğu yüzde 20 barajının altında kalıyor. 253 engeli aşıldığı takdirde sadece kurultay demiyorum iktidar sözü veriyorum" karşılığını verdi.

...
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 16:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?