23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Unakıtan'dan eczanelere müjde

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, eczanelerin ilaç bedeli alacaklarının ödenmesinde genel bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.

Unakıtan, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel’in konuyla ilgili soru önergesini yanıtladı.

Maliye Bakanı, 2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu ile genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelere ilaç ve tedavi giderleri için toplam 3 milyar 471 milyon 540 bin YTL (3 katrilyon 471 trilyon 540 milyar lira) ödenek tahsis edildiğini hatırlattı.

Unakıtan, ’’kurumların talepleri dikkate alınarak Bakanlığımız tarafından vize edilen 2005 yılı ayrıntılı harcama programlarına göre kurumlar toplam tedavi ve ilaç ödeneklerinin yüzde 25’ini yılın birinci 3 aylıkdöneminde, yüzde 35’ini ikinci 3 aylık döneminde, yüzde 20’sini üçüncü 3 aylık döneminde, kalan yüzde 20’sini ise dördüncü 3 aylık döneminde kullanabileceklerdir" dedi.

Maliye Bakanı, nisan ayı itibarıyla kurumların tedavi ve ilaç ödeneklerinin yüzde 60’ının kullanılabilir durumda olduğunu vurguladı.

"İlaç bedelleri zamanında ödenecek"

Unakıtan, 2005 yılı harcama programındaki oranlar dikkate alındığında, eczanelerin ilaç bedeli alacaklarının zamanında ödenmesi hususunda genel bir sıkıntının yaşanmasının beklenmediğini bildirdi.

İlaç ve tedavi giderlerinin ödenmesinde zaman zaman yaşanan gecikmelerin nedeninin, ödeme emirlerinin taşra birimlerine geç ulaştırılması olduğunu belirten Maliye Bakanı Unakıtan, yapılan yasal değişiklikle taşra birimlerine gerekli ödeneğin gönderilme surecinin oldukça kısaltıldığını hatırlattı.

Unakıtan, ilaç ve tedavi giderlerinin herhangi bir gecikme olmaksızın zamanında ödenebilmesi için Maliye Bakanlığı tarafından gerekli tedbirlerin her zaman alındığını ve alınmaya devam edileceğinin altını çizdi.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 12:44:30
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 12:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?