25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Unakıtan'dan imalı cevap

Kemal Unakıtan Maliye Bakanlığı görevini,Mehmet Şimşek’e törenle devretti. Toplantının ardından yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte basına açıklama yapan Unakıtan, Allah'a emanet ediyorum, Allah kolaylıklar versin" dedi.

İMALI YANIT

Devir teslim töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, bir muhabirin, "Görev değişikliği konusunda sağlık gerekçesiyle siz mi Başbakan’dan rica ettiniz, yoksa kendi tasarrufu muydu?" sorusuna yanıt vermek istemediğini dile getiren Unakıtan, "Bu arada çok şükür sağlığım da yerinde, onu da söyleyeyim" dedi.

Bakanlık göreviyle ilgili "içinde ukde kalan bir şey bulunup bulunmadığının" sorulması üzerine de Unakıtan, değerli bürokratlarla önemli
çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, ortaya koydukları işlerden memnun kaldıklarını, vicdanen rahat olduklarını söyledi. nakıtan, "Geriye dönüp de ah şöyle yapsaydık, böyle yapsaydık diyeceğim bir şey yok, çok şükür" dedi.


"SAYIN BAKANIN YOĞURT YİYİŞİ BELLİ"-

Unakıtan, aynı muhabirin, "Eliniz sıkıydı. Yeni Maliye Bakanına para harcama konusunda tavsiyeniz olacak mı?" sorusuna karşılık da elinin sıkı olduğunu, ancak bunun mali disiplin için gerektiğini vurguladı. Kemal Unakıtan esprili bir üslupla, "Merak etmeyin öyle bir bakana da teslim ediyorum" dedi. Birlikte bir çok çalışma yürüttüklerini, Şimşek’in Hazine’deki başarılarının da ortada olduğunu dile getiren Unakıtan, "Sayın Bakan’ın zaten yoğurt yiyiş tarzı belli. O bakımdan para konusunda evvel Allah aynı sıkılık devam edecek diye
düşünüyorum" diye konuştu.

-"OMUZLARIM HAFİFLEDİ, SEVİNÇLİ GÜNÜM"-

Bundan sonra yapmak istediklerine yönelik soru üzerine de Unakıtan, bakanlık görevi süresince ailesine, kendisine yeterince zaman ayıramadığını, artık bunun için daha fazla vaktinin olacağını söyledi. Unakıtan, "Omuzlarım biraz daha hafiflemiş durumda. Dolayısıyla benim sevinçli günüm, mutlu günüm. Ama yeni maliye bakanı arkadaşımıza da Allah kolaylık versin diyorum. Çünkü hakikaten ağır bir görevi teslim alıyor. Kendisine başarılar, kolaylıklar diliyorum, beni hafifletti" dedi.

MALİ DİSİPLİNE DEVAM

Mehmet Şimşek de hazırladığı konuşmasında "mali disipline devam" mesajı verdi.

Dışişleri'nde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu kısa bir süre makam odasında görüştü. Ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Babacan "Büyük bir iç huzur ve gönül rahatlığıyla görevi çok sevdiğim, saydığım, güvendiğim birine devrediyorum" dedi.

Ardından Davutoğlu, Türk dış politikasının "aktif" bir çizgide devam edeceğine yönelik mesajlar verdi. Davutoğlu, Atatürk'ün "yurtta sul cihanda sulh" sözünden hareketle etken bir dış politika izleneceğini söyledi.

 

..
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 2.05.2009 22:50:00

Kupunu doldurdu... Ayrilsa da gam yemez...