19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

UND'den ABD'ye veto

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), bugünden itibaren Irak’ta bulunan Amerikan birliklerine ait yüklerin taşınmasını durdurma kararı aldı.
UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve İcra Kurulu Başkanı Cahit Soysal imzalı açıklamada, UND’nin Türkiye ile Irak arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini desteklediği, ancak Irak’ta henüz güvenliğin ve istikrarın tesis edilemediğinin görüldüğü bildirildi.
Açıklamada, mevcut gelişmeler göz önüne alındığında bugünden itibaren Irak’ta bulunan Amerikan birliklerine ait yüklerin taşınmasını durdurma kararı alındığı kaydedildi.

SOYSAL: BÖYLE BİR SIKINTI VARDI

Soysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu kararla, Irak’ta direnişçilerin elinde esir bulunan 2 Türk şoförün serbest bırakılmasını umduklarını kaydetti. Cahit Soysal, ’’Ama kararı yalnız ona bağlamakta doğru değil. Ne zamandan beri böyle bir sıkıntı vardı’’ dedi.
Kararın güvenlik endişesi nedeniyle alındığını belirten Soysal, bu kararın sadece Amerikan birliklerine ait malzeme taşınmasını kapsadığını bildirdi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 17:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?