22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Üniversite sınavı bitti

Üniversiteye girebilmek için 1 milyon 730 bin 850 adayın ter döktüğü, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) bitti.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) İstanbul İl Sınav Sorumlusu Prof. Dr. Ertuğrul Doğan, sınavın ilde normal saatinde başladığını ve herhangi bir aksaklık olmadığını bildirdi.

Prof. Dr. Doğan, ÖSS’nin İstanbul’da 735 binada, 13 bin 812 salonda, güvenlik kuvvetleri hariç 32 bin 500 görevli nezaretinde gerçekleştirildiğini söyledi.

İlde 287 bin 327 öğrencinin sınava girdiğini kaydeden Prof. Dr. Doğan, kendilerine ulaşan bilgiye göre, 8 kişinin evraklarını kaybettiği için sınava giremediğini belirtti.

Prof. Dr. Doğan, 149 özürlünün de bu yıl sınava girdiğini söyledi.

Bu arada üniversite adayları, sabah erken saatlerden itibaren aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara geldiler. Başörtülü adaylar, salonlara girişte başörtülerini çıkarttılar.

Yağmur altında heyecanlı bekleyişlerini sürdüren bazı velilerin, dua okudukları görüldü.Basın mensuplarının, sınav başlamadan 5 dakika önce görüntü almalarına izin verildi.

Sınav nedeniyle sabah saatlerinde il genelinde trafik yoğunluğu yaşandı.

AİLELERDEN TEPKİ

Öte yandan, bazı üniversitelerde yaşanan olaylarla ilgili Tekstil, Dokuma, Örme, Trikotaj, Boyama İşçileri Sendikası (Tekstil-Sen) üyelerince Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi (İÜ) Merkez Yerleşkesi girişinde açıklama yapılmak istenmesi, sınava giren çocuklarını bekleyen ailelerin tepkisine yol açtı.

Yerleşke girişindeki merdivenlerde açıklama yapmak isteyen sendikacılara önce bir veli, “Burası eğitim yuvası. 5 kişisiniz, buradaki insanlar arkanızda değil ki? Bizi kullanıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen aileler, sendikacıları yuhaladı. Bu sırada bazı öğrenci velileri ile sendikacılar arasında arbede çıktı. Veliler, açıklama yapmak isteyen sendikacıları meydana kadar uzaklaştırdı.

Burada bir basın açıklaması yapan Tekstil-Sen Genel Başkanı Ayşe Yeter Yumli, parasız, demokratik ve bilimsel eğitim için toplandıklarını belirterek, “birçok siyasinin çocuğu ABD’de okurken, normal vatandaşın çocuğunun sınava girmek zorunda olduğunu” söyledi.

Açıklama sırasında da velilerin tepki gösterdiği grup, daha sonra dağıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 12:38:06
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 12:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?