18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Üniversitenin asfalt kavgası

Çukurova üniversitesi'nin yolu belediye tarafından asfaltlanmayınca rektörlük, protestosunu ilginç bir yolla duyurdu.

YÖK yasası ile gündeme gelen üniversitelerin sorunları sadece siyasi değil. Birçok üniversite maddi imkansızlıklar içinde eğitim ve öğretimlerini güç şartlar içinde sürdürüyor.
     
     Bunun en güzel örneğini Adana'da yaşadık. Adana'da rektörlük ile belediyenin asfalt kavgası kapılara yansıdı.
     
     Belediyeyi protesto etmek için yolu asfaltlanmayan arazisine Rektör Prof. Dr. Yalçın Kekeç'in talimatıyla üniversitenin giriş kapısı takıldı.
     
     Adana'da, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile belediyeler arasındaki anlaşmazlık kapılara yansıdı.
     
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç, bir gecede üniversiteye giriş kapısını Tıp Fakültesi önünden yaklaşık 2 kilometre aşağıdaki Adana Ticaret Borsası Lisesi girişine aldırdı.
     
     ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç, Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu'daki hastalara hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi olmak üzere eğitim ve öğretim hizmetleri için üniversiteye gelen 40 bine yakın öğrenci ve öğretim görevlisinin kullandığı yolların, belediye araçlarınca da transit geçişte kullanılmasına rağmen bakımının yapılmadığını söyledi.
     
     Rektör Prof. Dr. Kekeç, üniversite arazilerine yapılan yolları bir günde asfaltlayan belediyelerin, harap vaziyetteki Mithat Özsan Bulvarı'ndaki bozulmaları görmezden geldiğine dikkat çekerek,
     
     "Üniversite arazisine izne bile gerek duymadan su borusu döşeyip, sonra da bize fatura çıkaranlar yollarımıza bakmıyor. Yüzlerce hizmet aracı her gün yollarımızı aşındırırken, her nedense bakım yapılmıyor. Çukurova Üniversitesi, Adana'nın değil midir? Bu üniversite Adana'da olmasaydı, 'Biz de isteriz' diye Ankara'nın yolunu kaç kez aşındırırlardı.
     
     Bize hizmet vermeyenlere, bu arazilerin Çukurova Üniversitesi'ne ait olduğunu göstermek için kapıları daha aşağı aldık. Bunu yapmakla birilerine daha iyi mesaj vereceğimize inanıyorum. Bu kurum benim değil devletin. Biz bugün varız, yarın yokuz. Önemli olan insana hizmettir. Bu mantıktan sapmayalım" dedi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2003 Cuma 19:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?