19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Üniversiteye 'kontenjan' müjdesi

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), devlet üniversitelerinde öğrenci kontenjanını 42 bine çıkardı.

YÖK Genel Kurul sonrasında yapılan açıklamada, örgün lisans düzeyinde 2007 yılında açık olan programlarda yaklaşık 130 bin olan öğrenci kontenjanının bu yıl aynı programlar esas alındığında yaklaşık 154 bin olduğu belirtildi.

Lisans düzeyindeki ikinci öğretim programlarının kontenjanlı birinci öğretimle eşitlenmesi kararlaştırıldığı ve 2007 yılında açık olan ikinci öğretim programlarında 33 bin olan öğrenci kontenjanın ise 51 bine yükseltildiği kaydedildi.

Bu arada, YÖK Başkanı Özcan, üniversitelerde kontenjan artırımının karara bağlandığı YÖK Genel Kurulu devam ederken, Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti. Görüşme, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinin uzaması nedeniyle 40 dakika gecikmeli başladı.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren görüşmede, YÖK Başkanı Özcan'ın Başbakan Erdoğan'a üniversitelerin sorunlarına ilişkin bir dosya sunduğu ve kaynak talebinde bulunduğu öğrenildi.

Görüşmede ÖSS'de uygulanacak yeni sistem, katsayı tartışmaları ve 9 ile yeni üniversite kurulma karanın ardından YÖK'ün kaynak talebinin gündeme geldiği bildirildi. Özcan, görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan başbakanlıktan ayrıldı.

..
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 14:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?