18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Ütüyle gelen facia!

Çorlu`da prizde unutulan ütünün neden olduğu faciada yaşlı çift hayatını kaybetti. Diğer odada uyuyan oğulları ise yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre olay sabah 06.30 sıralarında Mustafa Kemal Caddesi Aydınlık Emek Apartmanı B. Blok`da Mehmet Barış`a ait evde meydana geldi. Sabah saatlerinde 1. kattaki daireden yoğun duman geldiğini gören apartman sakinleri itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kilitli olan kapıyı kırarak içeri girdiklerinde Mehmet Barış (80) ve eşi Remziye Barış`ı yataklarında baygın halde buldu. Hemen binadan çıkarılan yaşlı çift ambulansla Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Evin bir diğer odasında bulunan çiftin oğulları Ahmet ise evi saran yoğun duman nedeniyle pencerede bulunan demir parmaklık kesilerek camdan çıkarıldı ve o da Çorlu Devlet Hastanesine gönderildi. Yoğun dumandan etkilenen üç kişiden baba Mehmet ve anne Remziye Barış tüm müdahalelere kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Çiftin oğullarının da yoğun dumandan zehirlendiği ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Ütünün prizde unutulması sonucu meydana geldiği kaydedilen faciada objektiflere yansıyan katil ütü ve evin hali felaketin boyutunu gözler önüne sererken, evin önünde acılı haber üzerine toplanan akrabalarını da gözyaşlarına boğdu.

Olayı haber alır almaz evin önüne gelen Barış ailesinin akrabaları da yangının ütü nedeniyle çıktığını ancak yaşlı çiftin yanan ütünün bulunduğu salonda değil yan oda da dumandan zehirlenmeleri neticesinde hayatlarını kaybettiklerini belirttiler.
Olayla ilgili incelemeler sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 15:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?