19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Uzanlar'a ait Zeytin Adası'na icra

İmar Bankası off-shore hesaplarındaki 23 milyar 975 milyon liralık alacakları için mahkemeye başvuran Adanalı 2 kişi, avukatları aracılığıyla Uzan'lara ait Göcek'e bağlı Zeytin Adası'nda icra takibi başlattı. Adada bulunan 3 adet golf sporunda kullanılan arabaya el konuldu.
Alacaklarının tahsili için mahkemeye başvuran Ali Adıyeke ve Fadime Adıyeke'nin 2 avukatı bu sabah Fethiye'ye geldi. Kemal Uzan tarafından 20 yıllığına kiralandığı belirtilen Zeytin Adası'na Fethiye 1. İcra Müdürü Nihat Özen ve Göcek Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte giden avukatlar, alacakların tahsili için adadaki Uzan Grubu'na ait evlerde icra işlemi yaptırdı. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı icra takibine tekneyle giden 2 avukat ve icra müdürü, yaklaşık 2 saat adada kaldı.
Yapılan icra takibinde Uzan Grubu'na ait olduğu belirtilen evin bahçesinde bulunan 3 golf arabası için icra işlemi yapıldı. Ali ve Fadime Adıyeke'nin avukatı Ömer Uzunoğlu, "Müvekkillerimin off-shore hesabında bulunan 23 milyar 975 milyon liranın tahsili için icra işlemi başlattık. Şu anda biz gerekeni yaptık. İmar Bankası müvekkillerimin parasını ödemediği taktirde icra işlemi yapılan Uzan Grubu'na ait 3 golf arabasına el konularak satışa çıkarılacak ve müvekkillerimin alacağı tahsil edilecek" dedi.
Uzan Grubu'na ait adada bulunan evde görevli olan şahıslar icra takibini takip eden basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı. İcra takibi sırasında adadaki güvenlik görevlisinin sürekli olarak telefonla bilgi vermesi dikkat çekti. İcra takibinden sonra icra müdürü ve avukatlar jandarmanın kontrolü altında tekneyle adadan ayrıldı.
AHMET AKAR - MUĞLA (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 17:35:24
Güncelleme :20 Şubat 2004 Cuma 18:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?