17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Uzanlar'ın çiftliğinde ruhsatsız suikast silahı

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan ve kardeşi Hakan Uzan'a ait çiftlik evindeki villalarda yapılan aramalarda, gizli kasalara saklanmış çok sayıda silah ve bu silahlara ait mermi ele geçirildi.
Uzanlar Grubu'na ait 219 şirkete Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulmasının ardından aile fertlerinin kaldığı evlerdeki aramalar sürdürülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de görevli 12 kişi, 20 kişilik jandarma ekibi ve TMSF'de görevli 7 kişiden oluşan ekipler, Cem ve Hakan Uzan'a ait Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ne bağlı Bakacak Köyü'ndeki çiftlikte bulunan 2 villada yaptıkları incelemelerde, villaların labirent tarzında inşa edildiğini ve çok sayıda gizli bölmeden oluştuğunu tespit etti. Ekipler, dünden bu yana sürdürdükleri aramalar sonucu gizli bölmelerden geçerek 3 adet kasaya ulaştı.
Hakan Uzan'a ait villada şifrelenerek kilitlenmiş kasaları açmayı başaran ekipler, 25 adet çeşitli markalarda tabanca, 10 adet uzun namlulu silah ve 12 bin 500 adet mermi ele geçirdi. Ele geçirilen uzun namlulu silahlar arasında kaçak M16, Uzi marka ve Akrep tabir edilen otomatik silahların yer aldığı bildirildi. Tabancalar arasında ise Switvesson, Baretta, Zigzaver, Liberti, Glok, Javiko, Logant ve Valter silahların bulunduğu kaydedildi. Silahların İstanbul'a götürüleceği belirtildi.
Aramalar sırasında çok sayıda kaliteli eski puro da ele geçirildi.
Yetkililer, çiftlikteki incelemelerinin bir kaç gün daha süreceğini bildirdi.

SİLAHLARIN RUHSATI YOK

Çiftlik evinde ele geçirilen M16, Uzi ve Akrep olarak tabir edilen silahların ruhsatlarının olmadığı ortaya çıktı.
Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Uzun Grubu'na ait şirketlere el konulmasının ardından aile fertlerinin kaldığı evlerde başlatılan aramalar sürüyor. Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ndeki çiftlik evinde yapılan aramalarda, kilitli kasaların açılmasıyla ele geçirilen M16, Uzi ve Akrep silahlarına ruhsat verilmediği belirlendi. Uzan kardeşler hakkında, bu silahları ruhsatsız bulundurmak suçundan işlem yapılacağı bildirildi.
Çiftlikte bulunan kepçeyle çiftliğin değişik yerlerinde kazı çalışmaları yapılarak, gizli bölme olup olmadığı belirlenmeye çalışılıyor.

RECAİ YÜKSEL - ADAPAZARI (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 17:11:09
Güncelleme :24 Şubat 2004 Salı 16:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?