17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Uzanların eski çiftliğinde arama yapılacak

İstanbul - İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) başvurusu üzerine, Uzan Grubu’nun Pamukova’daki eski çiftliğinde arama yapılmasına karar verdi.

TMSF avukatları, Uzan Grubu’nun Pamukova’daki eski çiftliğinde arama yapılması için "İmar Bankası Davası"nın görüldüğü İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, davaya ilişkin delil elde edilebileceği ihtimali olduğu gerekçesiyle çiftlikte arama yapılmasına karar verdi.

Öte yandan, TMSF tarafından el konulan Uzanlar’ın Marmaris’teki yatları ile Zeytin Adası’nda da arama yapılacağı öğrenildi.

Uzan’ın tatilini adada geçirmesine izin verilmedi

Fethiye - Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, daha önce Uzan ailesine ait olan ilçe yakınlarındaki Zeytin Adası’nda hafta sonunda tatil yapmak için avukatı aracılıyla talepte bulunan Cem Uzan’a, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetiminin görüşü doğrultusunda olumsuz cevap verdiklerini bildirdi.

Adanın TMSF’nin kontrolünde olduğunu kaydeden Karakaş, "Ada’da haciz işlemi yapıldığı için talep uygun görülmedi. Cem Uzan’ın babası Kemal Uzan’ın adayı 20 yıllığına kiralamış olması söz konusu. Geçen ay bu kira sözleşmesi geçersiz hale geliyor, yani artık kiracı değiller. Dolayısıyla talep uygun görülmedi" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 00:27:50
Güncelleme :20 Kasım 2004 Cumartesi 00:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?