20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Uzaylılar dünyayı istila edebilir

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ünlü Beatles grubunun şarkılarını uzay boşluğundaki Polaris’e (Kuzey Yıldızı) doğru saçmayı planlarken bilim adamları, uzay boşluğuna müzik saçılmasının, ‘ET' kadar dost olmayan uzaylıların dikkatini çekip, dünyayı istila etmelerine yol açabileceğini öne sürdü.

Dünya dışı Araştırmalar Enstitüsü (SETI) görevlilerinde Dr. Vouglas Vakoch, "New Scientist" dergisine yaptığı açıklamada, uzaya sembolik mesajlar dahi gönderirken, potansiyel tehlikelerin tartışılması ve olacakların göz önüne alınması gerektiğini söyledi.

Geçen 20 yıl boyunca uzaylıların radyo mesajlarını tesbit etmek için radyo teleskoplar kullanılıyor. Bu araştırmalardan sonuç elde edilmemesine rağmen bazı araştırmacılar, uzaylıları dinlemenin yetersiz olduğunu belirtiyor.

"ET'YE GÜVENMEYİN"

ET'ye güvenmenin hata olduğunu vurgulayan Princeton Üniversitesi astrofizikçilerinden Dr Richard Gott, "SETI'nin en büyük hatası, ET'ye güvenerek bu ağır işi gerçekleştirmek istemesidir. Herkes bir yerde 
 oturmuş sadece dinliyor ve hiçkimse birşey söylemiyor" diye konuştu.

Bir grup bilim adamı ise, dünya dışı araştırmalar merkezi SETI'ye, dünyadaki zeki yaşamın varlığını gösteren basit sinyalleri göndermesi yönünde çağrıda bulunurken, bir başka grup bilim adamı, daha çok seyyah ve öncü uzay sondalarıyla kapsanan tipin kaydedilmesini istiyor.

Bir uzay gemisinin dışına oyma insan ve dünya görüntüsü resmeden NASA, geminin içine ise kuş sesleri, muzik ses kayıtları ve dünya haritasını iliştirdi.

"DÜNYANIN SONUNU GETİREBİLİR"

Uzaya bir ansiklopedi göndermenin oldukça hoş olduğunu ifade eden Dr. Vakoch, bunun gelecek nesilleri aldatmak için yapıldığını belirtirken, Açık Üniversite gökbilimi profesörlerinden Barrie Jones ise, şansın oldukça az olduğunu ve bu denemenin dünyanın sonunu getirecek kadar ağır sonuçlar doğurabileceğini iddia etti.
Astrofiziçiler, insanlığın 1920'li yıllardan bu yana ilk ticari radyo vericisiyle komşu yıldızlara kendini duyurmaya çalıştığına dikkat çekiyor. İnsanoğlunun gönderdiği sinyallerin 90 ışık yılı (540 trilyon mil) yol alması gerektiği belirtiliyor. 

ET

1982 yılında gösterime girdiğinde sinema tarihinin en büyük hasılatlarından birine ulaşan E.T., Steven Spielberg'in onlarca filmine rağmen içlerinde dünya çapında en tanınmış olanı. Filmde, dünyayı ziyarate gelen bir grup uzaylı, acil şekilde dünyayı terketmek durumunda kalınca içlerinden biri dünyada kalır. Kendini bir anda değişik bir gezegende bulan bu uzaylı, 10 yaşındaki bir çocuk olan Elliot tarafından evlerinin bahçesinde bulunur. 

Günler ilerledikçe E.T. ile Elliot arasındaki duygusal ilişki güçlenir. Kızkardeşi Gertie ve abisi Michael da dahil olmak üzere tüm aile fertleri tarafından sevilmeye başlanır. Bu arada bir uzaylının dünyada olduğunu düşünen hükümet, yerini tespit etmek için büyük bir çalışma yapmaktadır. Gezegenine dönmek için mesaj gönderen E.T. uzay gemisinin onu almak için gelmesini beklemeye başlar.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 18:00:03
Güncelleme :8 Şubat 2008 Cuma 04:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.242.xxx Tarih : 7.02.2008 23:43:55

ben ET den korkmuyorum ne yapacak hayat pahalılığımı zam mı yoksa hile hurdayla elimdeki cebimdeki parayımı alacak bir gecede yoksa bankalara borçlandırıp ömür boyu faize mi mahküm edecek zenginin vermediği vergiyi benim üzerime mi yıkacak zorla inaçlarınımı dayatacak memleketin malını yandaşlarına mı geçirecek biz TE nin istilasındayız ET den korkmayız