29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Üzerlerine ölüm yağdı!

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızmaya çalışan ve yurt içinde eylem hazırlığı içinde olan kalabalık bir terörist grup, Türk savaş uçakları ve ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Karargahı'nda gerçekleştirilen haftalık basını bilgilendirme toplantısında verilen bilgilere göre, dün gece Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye sızmaya çalışan kalabalık bir terörist grubu etkisiz hale getirildi.

İstihbarat takibi üzerine yurt içinde eylem hazırlığı içinde olan terörist grubu, Irak'ın kuzeyinden Türk sınırına girmek üzereyken dün akşam saatlerinde Hava Kuvvetleri ve ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınarak, büyük kısmı etkisiz hale getirildi. Operasyonda, bölgedeki sivil vatandaşların zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı ve uygulandığı bildirildi.

Öte yandan Aktütün Karakolu'na gerçekleştirilen saldırının ardından karakol inşaatında mali sıkıntı yaşandığına dair haberler Genelkurmay tarafından yalanlandı. Genelkurmay, karakol bina inşalarında herhangi bir mali problem yaşanmadığını bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, 15 gün içerisinde 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini de belirten TSK hava operasyonunun düzenlendiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baradey_34 IP: 88.247.22.xxx Tarih : 11.10.2008 14:57:52

GEÇİN KARDEŞİM BUNLARI ARTIK.HER DEFASINDA AYNI HİKAYE.BİZ HERGÜN ŞEHİT CENAZE TÖRENLERİ İZLERKEN NE HİKMETSE BİR TANE TERÖRİST CESEDİ GÖREMİYORUZ.NEYMİŞ İNSAN HAKLARI...BIRAKIN BUNLARI ARTIK KARDEŞİM.BİRAZDA GERÇEKLERİ GÖSTERİN