18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Vakit'e göre Habertürk İngiliz bülteni

Habertürk, Vakit gazetesinin Londra saldırıları konusunda 'El-Kaide bülteni' gibi yayın yaptığını yazdı. Vakit'in cevabı, 'Habertürk de İngiliz bülteni' şeklinde oldu.

Vakit'te yer alan tepki haberi

HABERTÜRK, SANKİ İŞGALCİ İNGİLİZ BÜLTENİ!

Irak'ta çoluk çocuk kadın yaşlı demeden her gün katliam yapan, camileri bombalayan işgalci İngiliz askerlerine karşı vatanını savunan Iraklılara "direnişçi" diyemeyen Habertürk Televizyonu, ve internet sitesi, gazetemizin duyarlı yayınlarından rahatsız oldu ve sanki "İşgalci İngiliz bülteni" gibi yayın yaptı. Habertürk, gazetemizin Londra saldırıları hakkında "El-Kaide" bülteni gibi yayın yaptığını ileri sürdü.
Gazetemizin "Irak'ın faturası" başlıklı sürmanşetinde; Londra'daki meydana gelen patlamalar değerlendirilmiş ve işgalci güçlerin terörün kendilerini hedef alması üzerine dünyayı ayağa kaldırdığı belirtilerek, "Batı kendi tutumunun doğurduğu şiddetle karşı karşıya, ancak Iraklı her gün bunu yaşıyor" denilmişti.
Söz konusu haberde, Felluce'de 5 bin sivil katledip, İmam-ı Azam Türbesi'nden Aziziye Camii'ne kadar mukaddes mekanları bombalamaktan çekinmeyenlerin, 'devlet terörü'nün ilk acı faturasını Londra'da tattığı, ancak Irak ve Afganistan'da halkın bunu her gün yaşadığı dile getirilmiş ve Ortadoğu uzmanlarının görüşleri yer almıştı.
Habertürk Televizyonu Genel Yayın Müdür Yardımcısı Murat Ongun, söz konusu haber hakkında açıklama yapmayacağını söyledi.



Vakit
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 01:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?