17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Valiye saldırıda kullanılar aracın sahibi Hizbullahçı çıktı

Van Valisi Hikmet Tan’a düzenlenen saldırıda kullanılan aracın sahibi Zülküf Çoban’ın yasadışı Hizbullah örgütüne yönelik operasyonda yakalanıp bir yıl cezaevinde yattığı ortaya çıktı.

Bombalı saldırıyla ilgili soruşturma ise çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Polis, olayla ilgili olarak çok sayıda görgü tanığının ifadesine başvurdu. Ancak, şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin bulunmadığı açıklandı.

Zülküf Çoban Van belediyesinde çalışıyor

Van belediyesinde işçi olarak çalışan Zülküf Çoban, 2000 yılında Van’da gerçekleştirilen Hizbullah terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alındı.

Çoban, DGM tarafından örgüte yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine kondu. Bir yıl tutuklu kalan Çoban, daha sonra serbest bırakıldı.

Van polisi, saldırının ardından bombanın konduğu Lada Samara marka otomobilin sahibi olarak gözüken Zülküf Çoban’ı gözaltına alıp sorguladı.

Çoban, ifadesinde otomobili bir yıl önce tanımadığı bir kişiye sattığını ancak aracın devrini henüz yapmadığını söyledi.

Çoban, ifadesinin ardından serbest bırakılırken polis, elindeki bilgiler doğrultusunda aracı alan kişiyi yakalamaya çalışıyor.

Van Valisi Hikmet Tan, bombacının kullandığı uzaktan kumandalı telsizin, güvenlik güçlerinin yaptığı araştırma sonucu olay yeri yakınlarında bulunduğunu söyledi.

Vali Tan, kendisinin hedef alındığı saldırıda kullanılan 65 EA 276 plakalı Lada Samara marka araçla ilgili araştırmanın, çok yönlü sürdürüldüğünü ifade ederek, "Araç satıldığı günden bu yana 3-4 kez el değiştirmiş. Araç satışları sırasında noter sözleşmesi yapılmadığı için aracın şu anki sahibine ulaşılamıyor" dedi.

Bomba uzmanlarının araçta yaptığı incelemelerde önemli bulgular elde edildiğine de değinen Tan, şöyle konuştu:

"Araçtaki bomba düzeneği bir telsiz aracılığıyla döşenmiş. Biri araçta, diğeri de bombacının elinde olmak üzere, saldırıda 2 telsiz kullanılmış. Benim geçişim sırasında bombacı, elindeki telsizin düğmesine basarak araçtaki bombayı patlatıp, olay yerinden uzaklaşmış. Emniyet ekiplerimizin olaydan sonra yaptığı araştırmalarda bombacının kullandığı telsiz, piliyle birlikte caddenin karşısındaki manavın arkasında bulundu. Güvenlik güçlerimiz olayı çok yönlü soruşturuyor."
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2004 Pazar 20:59:24
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 21:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?