25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Van Emniyeti'nde şok!

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme heyeti, Van Emniyet Müdürü ve yardımcısı hakkında, ''Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, görevi kötüye kullanmak'' suçlarından Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliğine suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Van Emniyet Müdürlüğünce 24 Şubat 2010 tarihinde düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan ikisi emniyet amiri 17 kişi, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 10 saat süren duruşmada, mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan emniyet amiri Ekrem Eren Ermiş ile Mahmut Aydın'ın ifade ve ihbar tutanaklarını gözönünde bulundurarak, tanık olarak dinlenen Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve Müdür Yardımcısı Önder Okşar hakkında, ''Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, görevi kötüye kullanmak'' suçlarından Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliğine suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, tutuklu yargılanan emniyet amiri Ekrem Eren Ermiş'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını kararlaştırdı.

OLAY
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, İstanbul'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkıyatı yapan şebekeye yönelik 24 şubatta Van, İstanbul ve Bursa'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda, Van'ın Çatak ilçesinde 72, Erciş ilçesinde 66, Van merkezde de 32 kilo saf eroin ele geçirilmiş, olayla ilgili üç ilde gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklanmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında, aralarında bir emniyet amirinin de bulunduğu 7 kişi 6 Martta tutuklanırken, Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Vekili de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 21:10:30
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 21:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?