19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Van Hooijdonk'tan 23 Nisan röportajı

Fenerbahçe'nin Hollandalı oyuncusu Pierre Van Hooijdonk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak, bir ilkokul öğrencisinin sorularını yanıtladı.


Samandıra Tesisleri'nde, Ergenekon İlköğretim Okulu öğrencisi Gülşah Güçkaya'nın sorularını cevaplandıran Pierre Van Hooijdonk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için, "Çocukların geleceğine önem veren Atatürk, Türk çocuğu egemenlik bilinciyle büyüyüp yetişirse, Cumhuriyet sonsuza kadar gider düşüncesiyle 23 Nisan'ı bayram olarak ilan etmiş. Bu davranış bana göre Atatürk gibi büyük bir lidere yakışan bir davranış. Sadece çocuklar için değil, 23 Nisan'ın bütün Türk ulusu için önemli bir bayram olduğunu düşünüyorum. Buradan hepinizin bayramını kutluyorum" dedi.


Minik Gülşah'ın, "Peki kendi çocuğunuzu nasıl yetiştiriyorsunuz?" sorusunu, "Bugüne kadar edindiğim tecrübeler doğrultusunda çocuğuma eğitim vermeye çalışıyorum" diyerek yanıtlayan Hollandalı futbolcu, "Çocuk büyütmek ve yetiştirmek, sorumluluk isteyen bir iş. Ne kadar gündemi işgal eden biri olsanız da, vaktiniz olmasa da, çocuğunuza mutlaka zaman ayırmak zorundasınız. Özellikle ilk yaşlarının en iyi şekilde geçmesini sağlayacak şeyler yapmalısınız. Çünkü bu dönem onun geliştireceği karakteri belirleyecek. İyi insan olmak zorunda. Doğrusunu isterseniz ben çocuğumun ilk yaşlarından itibaren iyi bir eğitim alması, kendine güven duygusu sağlayacak tüm olguları yerine getirmesi için gayret sarf ediyorum. Her şeye rağmen çocuk, bir ailenin neşe kaynağı ve ailelerin en değerli varlığı. Ben böyle düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.


Türk çocukları için, "Burada kaldığım sürece gördüğüm kadarıyla Türkiye'de de ciddi anlamda eğitim veren, çocuk haklarına önem veren kurumlar var" diyen Hooijdonk, "Çocuklar için önemli projeler var. Türk çocuklarının diğer dünya çocuklarından farklı olduğunu hiç düşünmüyorum. Deplasmanlarda değişik şehirlere gidiyoruz. Bazı şehirler İstanbul gibi değil. İşte İstanbul standartlarını diğer şehirlere taşıdığınızda bence Türk çocuğu Türkiye'nin her yerinde aynı şartlara, aynı imkanlara sahip olur" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 02:00:45
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 02:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?