18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Van'da patlama ve terör alarmı

Van’da polis kontrol noktasına konmak istenen bombanın patlamasıyla bir terörist öldü. Yaralı olarak kaçan diğeri de yakındaki bir kulubüye saklandı. Güvenlik güçleri kulubeyi kuşattı. Üzerinde bomba bulunduğu sanılan teröriste Kürtçe "Teslim ol" çağrısı yapılıyor. Vali Tan, teröristin canlı yakalanması halinde, kendisine 2 Temmuz’da düzenlenen suikastla ilgili ipuçları elde edeceklerini söyledi.


Van Valisi Hikmet Tan’ın geçeceği yol üzerindeki polis noktasına intihar saldırısı düzenlendi. Saat 01.00 sıralarında İpek Yolu Caddesi Havaalanı kavşağında gündüz nöbet tutulan polis kontrol noktasında patlama meydana geldi.

Olay yerine gelen güvenlik güçleri çevrede önemler alırken, patlamanın olduğu noktaya bomba imha uzmanları gönderildi.

Yapılan incelemede, kontrol noktası içerisinde kol ve bacakları kopmuş, yaralı bir terörist ele geçirildi. Ambulansla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı terörist yolda öldü. Diğerinin de, yaralı olarak polis noktası yakınındaki bir kulübeye sığındığı anlaşıldı.

Bunun üzerine güvenlik güçleri alarma geçti.

YARALI TERÖRİSTE KÜRTÇE “TESLİM OL”

Teröristi canlı ele geçirmek isteyen, megafonla Kürtçe çağrı yapan Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve güvenlik güçleri, teröristin üzerinde bomba düzeneği olabileceği ihtimaline karşılık saatlerdir müdahale etmiyor.

VALİ TAN SORULARI YANITLADI

Patlamanın ardından olay yerine gelen Vali Hikmet Tan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vali Tan, “Konuyla ilgili sadece teröristlerden bir tanesinin kendi bombasının patlamasıyla parçalandığını biliyorum. Diğeri de halen polis kontrol noktasındaki kulübede bekliyor. Güvenlik güçlerimiz çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Ne olup bittiğini ben de anlamaya geldim. Olay gerçekleştiğinden beri konuyu takip ediyoruz. Önemli olan şu anda vatandaşımızın can ve mal güvenliğidir” dedi.

“BİZ DE BU YOLDAN GEÇECEKTİK”

Vali Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programına katılmak üzere bugün Bitlis’e gitmeyi düşündüğünü, ancak patlamadan sonra kendi programını iptal ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Yaralı terörist canlı ele geçirilirse benim hedef alındığım bombalama olayıyla ilgili geniş kapsamlı bilgilere ulaşılabilecektir. Eğer bu patlama olmasaydı, biz de bu yoldan bu saatlerde geçiyor olacaktı. Acaba bana karşı düzenlenen birinci eylem sonuçlanmadığı için ikinci bir eylem mi gerçekleştirilmek istendi... Bu konuda da bazı tahminlerim var."

VALİ TAN 2 TEMMUZ’DA SUİKASTA UĞRAMIŞTI

2 Temmuz 2004 günü saat 9:15 sıralarında Van Valisi Hikmet Tan, makamına giderken, konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıda da 3 kişi ölmüş, 24 kişi de yaralanmıştı. Makam aracı büyük hasar gören Vali Tan, suikastan yara almadan kurtulmuştu. Vali Tan’ın, geçiş güzergahına konulan parça tesirli bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığı anlaşılmıştı.

VAN - İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2004 Pazar 13:36:28
Güncelleme :8 Ağustos 2004 Pazar 15:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?