22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Van'da PKK'lıların cenazesinde çatışma

Van’ın Gürpınar İlçesi’nde öldürülen PKK terör örgütü üyesi 2 kişinin cenazesinin ailelerine teslim edilmemesine tepki gösteren gruba, jandarma müdahale etti.

Savcılıktan alınan izinle, İstasyon Mezarlığı’ndan çıkarılıp Bostaniçi Mezarlığı’na defnedilmek istenen cenazeleri karşılamak için Bostaniçi Beldesi’ne giden grup, belde girişinde jandarma tarafından durduruldu.

Grup, beldeye giriş izni vermeyen güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı.

Jandarmanın, grubun dağılması için havaya ateş açması sonucu Fahrettin İnanç (19) isimli göstericinin öldüğü, 2 gazetecinin yaralandığı öğrenildi. Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginliğin devam ettiği, beldeye giriş çıkışların kapatıldığı belirtildi.

Ayrıntıları Anadolu Ajansı’nın haberinden aktarıyoruz:

Gürpınar ve Başkale ilçeleri arasındaki kırsal alanda öldürülen 2 teröristin cesetlerinin teşhisi yapılmadan ve ailelerine teslim edilmeden belediye ekiplerince İstasyon Mezarlığı’nda toprağa verildiği gerekçesiyle, 250 kişilik grup, tepki gösterdi.

Savcılıktan alınan izinle, İstasyon Mezarlığı’ndan çıkarılıp Bostaniçi Mezarlığı’na defnedilmek istenen cenazeleri karşılamak için Bostaniçi Beldesi’ne giden grup, belde girişinde jandarma tarafından durduruldu. Grup, beldeye giriş izni vermeyen güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı.

Jandarmanın, grubun dağılması için havaya ateş açması sonucu Fahrettin İnanç (19) isimli göstericinin öldüğü, 2 gazetecinin yaralandığı öğrenildi.

Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginliğin devam ettiği, beldeye giriş çıkışların kapatıldığı belirtildi.

Öte yandan, Van çıkışında teröristlerin cenazesini bekleyen diğer gruba da polisin müdahale etmesi üzerine arbede çıktı. Arbede sırasında 1 polisin yaralandığı belirtildi.
AA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 23:02:09
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 05:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih IP: 194.230.130.xxx Tarih : 22.06.2005 20:11:33
yani ne bu?! bi insanin cenazesinde böyle büyük bir tiyatro neye yariyor, söylermisiniz?! atik insanlari topraga vermekde mi yasak, bi yanlislik, bir hata mi?! 19 yasinda bir genc askerlerin sayesinde öldü, ne elinize gecti?! bu hatalariniz, bir bir kürdlerin kulaklarina küpe oluyor! Allah hepinizin yardimcisi olsun