19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Van'da terörü tel'in mitingi

Van’da düzenlenen "terörü tel’in mitingi"ne katılanlar, bombalı saldırının gerçekleştiği Ordu Caddesi’nden Valiliğe yürüdü.

Van Valisi Hikmet Tan’a yönelik olarak yapılan saldırıyı kınamak için miting düzenleyen 40 sivil toplum örgütü temsilcisi, binlerce vatandaşın da katılımıyla bombalı saldırının düzenlendiği Ordu Caddesi’ndeki Mavi Plaza önünden Türk bayraklarıyla Valiliğe kadar yürüyerek terörü lanetledi.

Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde toplanan grubun İstiklal Marşı’nı okumasıyla başlayan mitingde, sık sık "Yaşasın barış, kahrolsun terör, kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Valilik önünde düzenlenen mitingin ardından, sivil toplum örgütü temsilcileri, AKP Van Milletvekili Hacı Biner ile Vali Hikmet Tan’ı ziyaret etti.

Temsilcileri Valilik bahçesinde karşılayan Tan, Valiliğin önünde toplanan vatandaşlara "Van halkı olarak gösterdiğiniz bu birlik ve beraberliğe yürekten teşekkür ediyorum. Sizler benim canım, kanım, hayatım, her şeyimsiniz. Hayatım size feda olsun" diye seslendi.
VAN - iHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 17:59:08
Güncelleme :3 Temmuz 2004 Cumartesi 18:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?