23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Vatandaş Hareketi`nden kuyruk tepkisi

Vatandaş Hakları Koruma Derneği (Vatandaş Hareketi) Genel Başkanı Necati Güngör, hastane önlerinde vatandaştan çok sayıda belge istenmesinin ``sadizm`` olduğunu öne sürerek önceliki olarak bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti.

Güngör yaptığı açıklamada, bürokrasi ile başa çıkmanın ``Ferhad`ın dağı delmesi`` kadar zor olduğunu belirtti. Güngör, ``Ülkemizde çağdaşlamanın, gelişmenin ve kalkınmanın önündeki tek engel budur. Bu engeli ortadan kaldırmadan hiç bir hedefe varamayız`` dedi.

Güngör, vatandaşın devlet kapılarında işi yokuşa süren ``çatık kaşlı`` memurlara laf anlatmaktan, onlara belge yetiştirmekten bıktığını ifade ederek, hastane koridorlarındaki kuyrukların ``iyileştirme`` adı altında yapılan hazırlıksız uygulamalar yüzünden eczane kapılarına dayandığını kaydetti.

Güngör, ``Vatandaş sevk almak, muayene olmak ve ilaç almak için kapıdan kapıya koşuşturuluyor. İnsanlara güven ve itimat yok; kendilerinde belge üstüne belge isteniyor. Vatandaşına bu kadar şaşı bakan, bu kadar önyargılı yaklaşan bir bürokratik anlayış tasavvur etmek mümkün değildi. Bu sadizmdir; insanların eziyet etmesinden zevk alma hastalığıdır`` dedi.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 00:29:21
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 00:31:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?