18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Vatandaş sordu, Gül cevapladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Cumhurbaşkanı'na Sorun' uygulaması kapsamında vatandaşların oylarıyla belirlenen 10 soru sahibini Çankaya Köşkü'nde ağırladı.

Türkiye'deki herkesin istediği soruyu Cumhurbaşkanı Gül'e sorabilmesine imkan veren "Cumhurbaşkanına Sorun" uygulamasının ilki neticelendi. Vatandaşların oylarıyla belirlenen 10 soru sahibi, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül ile tanışıp sohbet etme ve sorularını doğrudan iletme imkanı buldu.

2012 yılının ilk günü soru gönderme işlemiyle başlayan "Cumhurbaşkanına Sorun" uygulaması, soru sahipleri ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir araya gelmesiyle Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 10 soru sahibi gün boyunca Çankaya Köşkü'nde ağırlandı. Köşkte Cumhurbaşkanlığı yetkilileriyle birlikte öğle yemeği yiyen soru sahipleri, yemekten sonra Atatürk Müze Köşk'ünü gezdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, KATILIMCILARLA TEK TEK EL SIKIŞTI

Daha sonra çekimlerin yapılacağı salona alınan katılımcılar, burada Cumhurbaşkanı Gül ile tanıştı. Konuklarıyla tek tek el sıkışan ve "Hoş geldiniz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, soru sahipleriyle sohbet etti.

"Cumhurbaşkanına Sorun" uygulaması çerçevesinde sorularını aracısız olarak Cumhurbaşkanı Gül'e soran katılımcılar, farklı konularda dilek, düşünce ve taleplerini de dile getirdiler. Yaklaşık 40 dakika süren soru-cevap bölümü sonrası katılımcılar Cumhurbaşkanı Gül ile tek tek ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. Renkli görüntülere sahne olan fotoğraf çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Gül, konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

14 BİN SORU, 2 MİLYON OY

2012 yılının ilk günü başlayan uygulama çerçevesinde 7 Ocak'a kadar sorular alındı. Bu süre zarfında yaklaşık 14 bin soru soruldu ve bu sorular arasından 220 soru oylamaya açıldı. Oylama sürecinin 20 Ocak'ta sona ermesiyle en çok oy alan on soru sahibi Köşk'e davet edildi.

Sıralamada ilk sıralarda yer alan ancak kendilerine ulaşılamayan soru sahipleri yerine bir sonraki vatandaş Köşk'e davet edildi. Aynı konudaki sorulardan ilki oylamaya alınırken, soru seçiminde sorunun anlaşılır ve daha önce duyurulan kurallara uygun olması göz önünde bulunduruldu. Soruların "beğenilip-beğenilmediği" ne ilişkin iki seçeneğin bulunduğu oylamaya, 2 milyondan fazla oy verildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2012 Cumartesi 13:27:41
Güncelleme :28 Ocak 2012 Cumartesi 13:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
allah rızası için IP: 81.213.211.xxx Tarih : 28.01.2012 19:02:04

cumhurbaşkanmallah rızası içi şu tokat belediyesi ile ilgilenin. adam hiç bir şey yapmadan % 50 oy ald. naslmı aldı halk tayyip bey e veriyoruz diye verdi. adnan çiçek denilen bu zat 8 yıldr hiç bir şey yapmadı. sadece tatil yapt yurtiçi yurtdışı geziler. eğer ben yalan söylüyorsam belediyenin sitesine bakn. 60 proje sözü verdi. daha 1 tane yapmş değil.