20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Vatoz, çarptığı kadını öldürdü

Okyanusta seyreden motorda inanılmaz kaza. Başka bir balığa yem olmamak için can havliyle sıçrayan bir vatoz balığı küpeştedeki kadına çarparak ölümüne neden oldu.

ABD'nin Florida eyaletinin güneyinde Küba'ya doğru uzanan minik ada silsilesi Key West'in Atlas Okyanusu seyreden bir motordaki kadın, başka bir canlıdan kaçarken can havliyle sıçrayan vatoz balığının çarpması sonucu öldü.

Florida Balık-Doğa Koruma Kurulu'nun açıklamasına göre, motoru kullanan 57 yaşındaki kadının babası, 2 metrelik 34 kiloluk vatozun, kızına çarpması sırasında hiçbir şey yapamadı.

Garip kazada, vatozun zehirli büyük iğnesi kadını vurmadı. Başka bir canlıdan kaçan vatoz tekneye doğru yönelerek talihsiz kadına çarptı. Kadının başı büyük vatozun darbesinin ardından bordaya çarptı ve beyni ölümcül yara aldı.

Florida'nın Atlas Okyanusu ve Meksika Körfezi'ne bakan sularında yaşayan vatozlar 227 kilo ağırlığa kadar ulaşabiliyor. Bu tür ''benekli kartal vatozu'' olarak adlandırılıyor.

Sürüngen-balık uzmanı zoolog Lynn Gear, kazayla ilgili olarak,''Bu tür, insana saldırmaz. Başka canlıdan kaçarken kaza olabilir. Ama böylesi görülmedi'' dedi.

-VATOZUN 2006'DAKİ BÜYÜK KAZASI-

Greenpeace'in (Yeşil barış) bir kolu olan Kanadalı Denizi Koruma Çobanı Derneği'nin (Sea Shepherd) gemisine adını veren Avustralyalı timsah uzmanı, doğa koruma savaşçısı ve zoolog Steve Irwin de çok tecrübeli yüzücü olmasına karşın 2006 yılında mercan kayalığında vatoz çarpması nedeniyle yaşamını yitirmişti

AA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 04:43:56
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 18:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?