19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ve Hiddink İstanbul'da

Milli Takım'ın yeni teknik patronu Hollandalı teknik adam Guus Hiddink İstanbul'a geldi.

 

TFF'Yİ ZİYARET ETTİ

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, Four Seasons Bosphorus Hotel'de düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) ziyaret etti.

TFF'nin İstinye'deki binasına Başkan Mahmut Özgener ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gelen Hiddink, A Milli Takım Departmanı çalışanlarıyla tanıştı. Hiddink, daha sonra TFF Başkanı Mahmut Özgener, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Milli Takımlar Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu ile kendisine tahsis edilen çalışma odasında bir süre sohbet etti.

Teknik direktör Guus Hiddink ve Mahmut Özgener basın toplantısı düzenledi. TFF Başkanı Mahmut Özgener yeni dönemdeki hadefleri anlatıyor. Özgener yaptığı açıklamada "Hiddink'e güvenimiz tam" dedi.

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, Beşiktaş'taki Four Seasons Bosphorus Hotel'de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in de katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, düzenlenen basın toplantısıyla basın mensuplarının karşısına çıktı. Basın toplantısından önce Hiddink'in kariyeriyle ilgili bir slayt gösterisi izlettirilirken, ayrıca vatandaşların görüşlerinden oluşan bir görüntüye de yer verildi.

Basın toplantısında konuşan TFF başkanı Mahmut Özgener, Guus Hiddink'e 'hoş geldin' diyerek sözüne başladı ve, "20 yıl aradan sonra bir kez daha Türkiye'de çalışacak olan Sayın Guus Hiddink'e, 'hoş geldin' diyerek başlamak istiyorum. Sayın Hiddink'in Fenerbahçe ile başladığı yurtdışında antrenörlük tecrübesinde elde ettiği olağanüstü birikimi, bundan sonra ay yıldızlı ekibimiz için harcayacak olmasından dolayı bir futbolsever olarak çok mutluyum.

Bugün itibariyle Türk futbolu için önemli bir süreci geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz yılın Ekim ayı içinde başlayan bu süreç bugün nihayete erdi. Bu süreçte A Milli Takım için pek çok isim ortaya atıldı. Bu haberlerle ilgili 21 Ekim 2009 tarihinde yaptığımız açıklamada şu cümleleri kullanmıştık: 'Milli Takımımız için arayışımız, kişilerle değil, sistemle ilgilidir. Milli Takımlarımız ve futbolumuz için en doğru 'teknik yönetim modelini' oluşturduktan sonra, bu modele en uygun teknik adam ve ekip için çalışmalar başlayacaktır" diye konuştu.

"BUGÜN, OLUŞTURDUĞUMUZ BU YENİ TEKNİK YÖNETİM MODELİNİN EN ÖNEMLİ PARÇASIYLA BİR ARAYA GELDİK"

Türk futbolunun yakaladığı başarıları kalıcı kılmak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Özgener, "Başta Milli Takımlar olmak üzere Türk Futbolu'nun tüm sportif yapılanmasını yeniden ele aldık. Bu konuda görüşleri dinledik, araştırmalar yaptık ve çeşitli modelleri inceledik. Daha önceki açıklamalarımızda da, Türk Futbolu'nun büyük başarıları yakalayacak gücü bulunduğunu ancak bu başarıları kalıcı kılabilecek istikrarı olmadığını belirtmiştik. Bu kapsamda, istikrar sorununu çözebilmek için belirli bir
"teknik yönetim modeli" oluşturduk. Bu modelin Türkiye'de nasıl uygulanacağı ile ilgili bir plan oluşturduk ve teknik ekip arayışlarımızı bu plana uygun olarak sürdürdük.

Yeni modelimiz; birçok paydaşın bir araya gelmesiyle oluştu. Milli Takımlar Teknik Direktörlüğünü bu modelin önemli bir parçası olarak konumlandırdık. Tüm bu sürecin geldiği son noktayı yaşıyoruz. Bugün, oluşturduğumuz bu yeni teknik yönetim modelinin en önemli parçasıyla bir araya geldik. Belçika maçından hemen sonra kamuoyu ile paylaştığımız görüşleri bir daha hatırlarsak Orada şu ifadeleri kullanmıştık: "Türk Milli Takımlarının yeniden yapılanma çalışmalarında görev alacak teknik adam; futbolumuzu uluslararası alanda başarıya götürecek ve de en önemlisi bu başarıyı istikrarlı kılacak deneyim, birikim ve özelliklere sahip bir isim olacaktır. Şu anda burada, futbolumuzu; koyulan tüm hedeflere yetenek, bilgi ve deneyimiyle taşıyabileceğine inandığımız bir isimle, Hus Hiddink'le yan yanayız" dedi.

"TÜRK FUTBOLU ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇ SONA ERDİ. BUGÜNDEN İTİBAREN YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"

Guus Hiddink'e güvenlerinin tam olduğunu belirten Mahmut Özgener, "Türkiye Futbol Federasyonu olarak yeni teknik direktörümüzle el ele vererek bu yeni dönemde istikrarlı başarılar için çalışacağız. Kendisine güvenimiz sonsuz. Yeniden yapılanma sürecimiz tamamlandı. Bu yeni modeli en iyi şekilde hayata geçireceğine inandığımız isimler görev başına getirildi. Türk Futbolu adına çok önemli bir süreç sona erdi.

Bugünden itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemdeki başarılar doğal olarak sadece kişilere ve onların yeteneklerine bağımlı değil. Futbol ailesinin tüm paydaşlarının bir araya gelerek oluşturacağı sinerji çok önemli" diye konuştu.

"HERKESİ BU YENİ DÖNEMDE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA VE TEKNİK EKİBİMİZE DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Özgener, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

"Yakalanacak istikrarlı başarıların, Türk futbolunun tamamına olumlu yansıyacağı gerçeğinden hareketle herkesi bu yeni dönemde birlikte çalışmaya ve teknik ekibimize destek olmaya çağırıyoruz. Yeni dönemde en büyük sevinçleri, Türk Futbol Ailesi'nin tüm fertleriyle beraber yaşamak dileğiyle."

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 16:53:05
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 17:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?