20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ve Mecnur Çolak hapiste

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 38 kişiden 26'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheli dün Sarıyer Adliyesi'ne getirildi.

İlk olarak 22 kişi savcıya ifade verdi. Bunlardan 10 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 12 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan 12 kişi ise tutuklandı.

Akşam saatlerinde ise şüphelilerden 16'sı savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh ceza Mahkemesi'nde yargılanan şahıslardan 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, 14 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Polis nezaretinde Metris Cezaevi'ne götürülen tutuklananlar arasında eski futbolculardan Mecnur Çolak ve oğlu Adnan Çolak da bulunuyor.

Çolak'ın yanı sıra Emine Öner, Erdal Altay, Yunus Ordu, Fazıl Dindar, Hasan Ütebay, Hüseyin Adalı, Belgin Atalay, Recep Topçu, Osman Yaşar, Sunay Pamuk, Mehmet Uğurlu, Mecnur Çolak, Mustafa Ülkar Pelikan, Nihat Çakarkaya, Sinem İyik, Adnan Çolak, Ali Öztürk, Aylin Çelik ve Hale Dinçer, Ayşe Halide Handan Karağaç, Nusin Çağlı, Sinan Bilgin, Ziya Makaracı, Ahmet Özgür, Nadir Özkanat ve Türker Demir de dava kapsamında tutuklandılar.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu, eski futbolcular Mecnur Çolak, Şenol Ustaömer, bazı borsa çalışanları ve aracı kurum yetkililerinin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 9 ay sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda, borsada manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen zanlıların 30'a yakın lüks cip ve otomobiline el konulmuş, bazı kişilerin de banka hesapları dondurulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 08:58:03
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 11:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?