19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ve Sevigen istifa etti

CHP yönetimi son günlerde hakkındaki iddialar yüzünden istifası istenen Mehmet Sevigen'in istifa ettiği bildirildi. Sevigen, istifasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

CHP sözcüsü, Genel Sayman Mustafa Özyürek, rant iddialarıyla gündeme gelen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in istifa için karar aşamasında olduğunu, açıklama beklendiğini bildirdirmişti.

CHP’de, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’i istifaya çağıranların sayısı artıyor. Ali Topuz ve Yaşar Ağyüz’ün ardından, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da sevigen ile ilgili ididalar için ” etik ihlali” yorumunu yaptı ve Mehmet Sevigen’in partideki görevlerinden ayrılması gerektiğini söylemişti.

Ve Sevigen'in CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve CHP'deki görevinden istifa ettiği bildirildi.

CHP'den istifa eden Sevigen bir basın toplantısı düzenledi.

İŞTE SEVİGEN'İN AÇIKLAMASI:

Sizinle bazı duygularımı paylaşmak istiyorum. Benim ağzımdan duyun istiyorum. Bir süredir sistemli biçimde üzerimden çirkin iftiralarla karalama kampanyası devam ediyoır. Gazetemiz kampanyasına devam etti. Kasetler var dediler ortaya çıkartamadılar. Rant ortaklığı dediler devam ettiler. İspat edilmiş birşey yok. Ama devam ediyor bu karalama kampanyası. Hakkımda ortaya atılan iddiaların hiçbiri doğru değildir. Kredi ilişkisiyle aracılık ve çıkar elde edilmiştir. Tek kuruşluk menfaat sağlanmadı. Ama bunlar yazılmış söylenmiştir.

İmar değişikliği AK Parti'li belediye zamanında oldu. Bununla ilgilki mevki ve makamımı kullanarak imar düzenlemesi yapmadım. Kredi ilişkisi yok. Bu iddiaları ortaya atanları kanıta çağırıyorum. Onlardan hesap soracağım. Gerçek bu olduğu halde AK Parti'lilerin yolsuzluklarıyla aynı kefeye konulmaya çalışılıyor. AK Parti'nin kirliliği CHP'nin temizliğine bulaştırılmaya çalışıldı. Benim üzerimden partim karalanmaya çalışmıştır. İddiaları kabul etmiyorum. Çıkarım, çıkara dayalı istismarım veya kurumlar nezhinde bir girişimim yoktur. Ne kendimin ne de çocuklarımın kursağından bir kuruş haram girmediği halde partim karalanmaya çalışılmıştır. Buna izin vermiyorum, vermeyeceğim.

Genel Başkanıma teşekkürler. Deniz Baykal'a bana güveninden ddolayı çok teşekkür ediyorum. O çok dürüst bir insan. Onun yanında iğne deliği kadar haram lokma yerseniz yaşamanız mümkün değişlidir. Arkadaşlarımı, partimi korumak için, çirkin iftiraların hesabını yargıda sormak, yargısız infazın hesabını sormak için partideki görevlerimden ayrılıyorum.

Ne kadar haklı bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Her kuşun eti yenmez. Ellerinde kalem olanlar insanlara dayatma yaparak istediklerini yapamayacaklarını görsünler. Ömür boyu CHP'li kalacağım ve hizmet edeceğim. Benim alnım ak. Bu istifanın sebebi Genel Başkanımı, partimi ve arkadaşlarımı korumak için. Çok haklı bir iş yaptığımı, bana emanet edilen mevkileri birilerine peşkeş çekilmesine müsade etmediğim için çok mutluyum.

Bize çay getiren emekçilerime, basın mensubu arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Hiç kimsenin başını eğdirmedim. Sakın böyle bir kaygıya katılmasınlar. Aslan gibiyim yine dimdikim. Bunu herkes böyle bilsin.



 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adnan Menderes Altıntaş IP: 94.121.249.xxx Tarih : 20.02.2009 20:33:35

Bence milletvekilliğinden istifa etmesi ve ardındanda hemen harakiri yapması gerekir... İşte o zaman gerçekten Güçlü bir Türkiye ortaya çıkmaya başlar...