23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Vekil otosuna çarpan gazeteciye 10 ay hapis

AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz’un aracına arkadan çarpan Arzu Sevtap Dural hakkında “hakaret” ve “saldırgan sarhoşluk” suçlarından dava açıldı.

Beşiktaş’ta AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz’un aracına arkadan çarptığı ve daha sonra hakarette bulunduğu öne sürülen Arzu Sevtap Dural hakkında “hakaret” ve “saldırgan sarhoşluk” suçlarından dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık Arzu Sevtap Dural’ın, yönetimindeki 06 GRB 77 plakalı otomobille, kendisiyle aynı istikamete doğru giden Gülseren Topuz’un kullandığı 34 BRK 43 plakalı otomobile geçtiğimiz hafta aşırı hız nedeniyle arkadan çarptığı anlatıldı.

Kazada maddi hasar oluştuğu, sanık Dural’ın da 133 promil alkollü olduğunun tespit edildiği belirtilen iddianamede, Dural’ın kaza sonrasında Gülseren Topuz’a yönelik hakaret içeren sözler söylediği ve alkolün etkisiyle saldırgan davrandığı ifade edildi.


İddianamede, Dural’ın “hakaret” ve “saldırgan sarhoşluk” suçlarından 1 ay ile 10 ay arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.


Arzu Sevtap Dural’ın yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde


AA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 15:53:03
Güncelleme :3 Mayıs 2005 Salı 15:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Köylü IP: 217.136.149.xxx Tarih : 3.05.2005 19:34:36
Millet vekili olan anayasa mahkemesi kapatiyor, efendim, arabasina çarpan kisiye de sanki millet vekili dogmus bir hanimefendi normal vatandasa yukardan bakarak (kim için millet vekili oldugunu unutmus olacak acilen hatirlatmali.) yok cezaydi, yok hakaretti bilmem neydi, yok gözünün üstünde kasi vardi diye uzatti da uzatti... oysa, insanlar ölüyor karsidan karsiya geçerken bir kedi gibi ezilerek... ve kimse kedi gibi ezilenin pesine bu kadar düsmüyor. ayip ya hu! günah ya hu!