18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Vekile 'Kızıltepe olayını kurcalama' uyarısı

Ankara - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Güler, Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur Kaymaz’ın öldürülmesi olayını kurcalamaması için "rica" telefonu aldığını söyledi.

Ankara Barosu’nca düzenlenen "İnsan Hakları ve Baro" konulu panele katılan Güler, çocuk haklarıyla ilgili yapılan değişiklikler konusunda bilgi verdi.

Trabzon’da dün yaşananları ve Ankara Barosu avukatlarından Medeni Ayhan’a yönelik silahlı saldırı olayına değinen Güler, "bunların çok çirkin olduğunu, oyunlara gelmeden ulusal değerlere sahip çıkılması gerektiğini" ifade etti.

Güler, panelin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlarken, "yaşam hakkına" büyük önem verdiğini belirtti.

Kızıltepe’de baba-oğulun öldürülmesi olayını kamuoyunun gündemine taşımaya çalıştığını ifade eden Güler, bu olayla ilgili dün bir kişinin kendisini telefonla aradığını kaydetti. Güler, telefondaki kişinin, "Sizden bir ricamız var, Kızıltepe olayını kurcalamayın" dediğini söyledi. Son günlerde yaşanan olayların ardından bu ricanın nasıl yorumlanması gerektiğinin önemli olduğuna değinen Güler, "Milletvekiline rica diye telefon açılması sıkıntı. Bu tür şeylere karşı, duyarlılık içinde görevimizi yerine getireceğiz" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 00:54:15
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?