17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Vekillere kadın ayrımcılığı kitabı

Uçan Süpürge`nin hazırladığı ``Kadın ayrımcılığını`` konu alan kitap, vekillere dağıtıldı. Kitabın milletvekilleri için ileride kadınlarla ilgili hazırlayacakları yasal mevzuatlara dayanak oluşturması bekleniyor.

81 ilden 453 kadının yazdığı ``ayrımcılığın kitabı``, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi`ni (CEDAW) içeriyor. The British Council ve dünya parlementolarından gelen 26 kadın milletvekili işbirliği ile hazırlanan kitap, 2002 yılında Türkiye`nin taraf olduğu ``CEDAW``ın tanıtılması ve uygulanması için hazırlandı. Böylece milletvekillerini, sözleşme ilke ve yükümlülüklerinin, ulusal kanun, politika, eylem, program ve bütçelere yansıtabilmesini sağlayacak önlemleri almaya teşvik etme amaçlanıyor.

Uçan Süpürge Derneği`nin yetkilileri, üç ayrı hedef kitleye seslenen kitabın üç ayrı da baskısının olduğunu belirttiler. Kitaplardan bir tanesi sivil toplum kuruluşları için bir tanesi de milletvekilleri için hazırlandı. Üçüncü kitabın henüz hazırlık aşamasında olduğunu belirten yetkililer, bu kitabın da kadınlar için ``bireysel başvuru`` niteliğinde olduğunu söylediler.
ANKA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 09:03:26
Güncelleme :4 Ağustos 2004 Çarşamba 09:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?