17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Veli Göçer cezalandırıldı, ya ötekiler?

17 Ağustos depreminin faturası müteahhit Veli Göçer’e kesildi. Y

alova’nın Çınarcık ilçesinde yaptırdığı binaların 17 ağustos depreminde yıkılmasıyla 195 kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan müteahhit Veli Göçer, toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Veli Göçer, "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" gerekçesiyle yargılanıyordu.

Veli Göçer cezalandırıldı cezalandırılmasına ama, ya diğer müteahhitler? Her zaman olduğu gibi onlara yine dokunulamadı.  MHP'li Sazak Ailesine ait Yüksel İnşaat ve  Ceylan kardeşlere ait Ceylan İnşaat başta olmak üzere bir çok inşaat firması ve müteahhit "öldürdükleriyle" kaldılar. 

Konya İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Veli Göçer ile müdahiller Salim Çakır, Mustafa Ergüden ve Şehriban Ergüden ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan Can Göçer ile Zafer Coşgun ise duruşmaya katılmadı.

Konya İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Göçer ve ortaklarının altı kez cezalandırılması talep edilmişti.

Veli Göçer’in Çınarcık’ta inşaat yapıp satmaya devam ettiğini iddia eden müdahil avukatları yoğunlaşmış kast unsuru da dikkate alınarak, sanıkların yıkılan her bina için ayrı ayrı cezalandırılmasını istiyordu.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2004 Perşembe 13:12:17
Güncelleme :21 Ekim 2004 Perşembe 14:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Anıl COSGUN IP: 85.99.57.xxx Tarih : 4.06.2006 11:25:36
depremde ölen 10000 kişinin faturasını şuan 3 kişi ödüyor bu ne biçim bi adalet????????????????????????????????????????????????????????????????????????*