17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Veli Göçer'in mimarına da 25 yıl

Yalova Çınarcık’ta, 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremde yıkılan ve Veli Göçer’in müteahhitliğini yaptığı binaların bazılarının teknik uygulama sorumlusu olan Mimar İsmet Kösebalaban da Göçer gibi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına, jandarmanın yardımıyla gelen tutuklu sanık İsmet Kösebalaban, avukatı Semra Coşkuntuna ve müdahil Salim Çakır katıldı.

Mahkeme, İsmet Kösebalaban hakkında, TCK 383/2-2, 31 ve 40. maddeleri gereğince "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçundan" 25 yıl hapis cezası verdi.

Kösebalaban’ın avukatı Semra Coşkuntuna, Kösebalaban’ın tutukluluğunun ve tedavisinin insan onuruna aykırı olduğu gerekçesiyle önce temyize gideceklerini, ardından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi. Yargılamanın objektif olmadığını savunan Coşkuntuna, asıl cezalandırılması gerekenin, zemin sağlam olmamasına rağmen alanı imara açan ve 6 katlı bina ruhsatı veren belediye olduğunu iddia etti.

KONYA - AA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 13:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?