30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Veli Küçük görüşmesini doğruladı!

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Cumhuriyet gazetesindeki hisselerini satmak için 'Ergenekon' soruşturmasında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le pazarlık yaptığını açıkladı.

Radikal gazetesinin haberine göre terör örgütü 'Ergenekon' operasyonu çerçevesinde aranan Tuncay Güney'in 2001'de polise verdiği bilgiler Çapan'ın bu açıklamasıyla doğrulandı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kanalı Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ise Cumhuriyet gazetesi pazarlığını doğruladı.

2001'de bir dolandırıcılık iddiası sonrası dönemin Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın, Taksim'deki bürosuna yönelik operasyon oldu. Büroda yapılan aramada, 'Ergenekon' örgütüne ait olduğu öne sürülen belgeler ele geçirildi. Emniyet'te, Tuncay Güney'le yapılan görüşme kayda alınsa da ifadeye geçirilmedi. Sonra dosya kapandı. İddiaya göre Günay ifadesinde Veli Küçük'ün Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin eski başkanı Kemal Özden ve İşçi Partisi Doğu Perinçek yanlısı Ulusal Kanal Genel Müdürü Ferit İlsever'in Cumhuriyet'in yüzde 20'lik hissesiyle Cumhuriyet TV ve radyosunu satın almak üzere Çapan'la görüştüğünü söyledi.

İddiaya göre Güney, ifadesinde, Küçük'ün Cumhuriyet'i satın almak için Özden'le görüştüğünü söyledi. Küçük'le Özden önce Çırağan Sarayı'nda buluştu, sonra da ENKA Tesisleri'nde toplanıldı. Bu toplantıya Küçük, Özden, İlsever, Çapan ve Ümit Ülgen katıldı. Bu isimlerden Özden, iki yıl önce ölürken; Küçük, 'Ergenekon' kapsamında tutuklandı.

Çapan, görüşmeye Özden'in isteğiyle katıldığını, Küçük, İlsever ve Özden'in, kendisinden Cumhuriyet gazetesinin yüzde 20'lik hissesini ve yine kendisine ait Cumhuriyet TV ile radyosunu almak istediklerini söyledi. Önerdiği miktar kabul edilmeyince anlaşamadıklarını belirten Çapan'a göre, bu üç isim ulusalcı yayın grubu kurmak istiyordu.

Toplantıyı doğrulayan İlsever, görüşmeye Özden'in davetiyle katıldığını belirterek "Orada ne konuşulduğunu hatırlamıyorum" dedi. O sırada ekonomik bakımdan zor durumdaki Cumhuriyet'e destek olmak için çaba sarf ettiklerini söyleyen İlsever şöyle konuştu: "Cumhuriyet'in satın alınması konuşulmadı. O zamanlar aramızda 'Cumhuriyet'e nasıl destek oluruz' diye konuşuyorduk. 'Veli Küçük, Cumhuriyet'i satın alacak' demek kadar rezil iddia olamaz. Cumhuriyet'i niye satın alacağım? Cumhuriyet'ten memnunum."

Ferit İlsever, o günlerde, Cumhuriyet'in imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'la, Cumhuriyet'i ve Ulusal Kanal'ı birleştirerek 'Cumhuriyet TV' kurma üzerine tartıştıklarını ancak bunu, ekonomik nedenlerle başaramadıklarını söyledi.

...
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 17:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?