17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Vergi Barışı'nda geriye sayım başladı

2003 yılı şubat ayında yürürlüğe giren Vergi Barışı Kanunu ile hayata geçirilen vergi barışı uygulamasındaki taksit ödeme dönemi, kamu kuruluşları ve belediyeler dışındaki mükellefler için 30 eylül perşembe günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Gelirler Genel Müdürlüğü’nden uyarı

Uygulamanın son günlerine girilirken, Gelirler Genel Müdürlüğü de, vergi barışından yararlanmak için müracaat eden, ancak şu ana kadar taksitlerini düzenli ödemeyen borçlulara son bir uyarıda bulundu.

Uyarıda ’bir daha vergi barışı uygulamasına gidilmeyeceğini’nin altı çizilirken, varolan taksitlerin ödenmemesi halinde, kalan borcun vergi barışı öncesi duruma döneceği ve bir anda 4-5 katına yükseleceği vurgulandı.

Yasal takibe başlanıyor

Öte yandan, 1 ekimden itibaren, vergi barışı için başvurup da, vergisini yine ödemeyenler nezdinde işlem yapılmaya başlanacak ve yasal takibe geçilecek.

Vergi barışı uygulaması ile ağustos ayı sonu itibarıyla 4.5 katrilyon liranın üzerinde gelir elde edildi. Vergi Barışı Kanunu çıkarılırken, uygulama ile 3.6 katrilyon lira vergi toplanması hedeflenmişti.

5 katrilyon gelir bekleniyor

İlk altı taksidin yatırıldığı 2003 yılı sonunda vergi barışından gelen para 2 katrilyon 853 trilyon 755 milyarlira olmuştu. Sekizinci taksidin ödendiği bu yılın nisan ayı sonunda ise toplam gelir rakamı, 3 katrilyon 674 trilyon 171 milyar lira olarak gerçekleşmişti.

Üç aylık uzatma öncesi, son taksidin yatırılacağı ay olan haziran ayı sonunda ise vergi barışındaki toplam gelir 4.3 katrilyon liraya ulaşmıştı. Toplam gelirin eylül içinde yatan vergilerle 5 katrilyon liraya yaklaşması bekleniyor.
kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 10:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?