20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Vergi daha da inecek'

Yatırım ortamının iyileştirilmesi için vergileri indirdiklerini belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ’’Vergi daha da inecek’’ dedi. Unakıtan, CHP'lilerin bu konudaki eleştirilerine "Hesabımızı gayet iyi yapıyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen vergi kanunlarının YTL’ye uyumu ve bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarı üzerinde CHP’li milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan Unakıtan, hazırladıkları vergi paketinde, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi’ni indirdiklerini dile getirdi.

Ekonominin büyümesi için yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Unakıtan, ’’Bu hükümet döneminde yatırımlar artıyorsa ekonomi büyümüş demektir. Bunlar lafla olmaz’’ dedi.

CHP’lilerin ’’Verginin azalmasının faturası kaça mal oldu?’’ dediklerini ifade eden Unakıtan, ’’Hangi vergiyi ne kadar indirirsek bundan ne kadar yük gelir, nasıl telafi edebiliriz diye geceli gündüzlü çalışarak bu noktalara geldik. Hiç merak etmeyin, onun hesabını gayet iyi yapıyoruz. Yaptığımız da bütçelerle ortada. Sadece laf söylemiyoruz, icraat yapıyoruz’’ dedi. Unakıtan, asgari ücrette en büyük artışın kendi hükümetleri döneminde gerçekleştiğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?