20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Vergi Yasası yeniden yazılıyor

Maliye Bakanlığı, Gelir, Kurumlar ve Vergi Usul gibi temel kanunları tek tek gözden geçirerek, yeniden yazmaya hazırlanıyor.

Maliye Bakanlığı yetkilileri, neredeyse ana maddesi kadar geçici maddesi olan, birçok maddesi uygulamadan kalkan, çok sayıda maddesi ertelemeler nedeniyle yıllardır uygulanamayan ve birçok mükerrer madde barındıran 3 temel kanunun, daha basit ve anlaşılır hale getirilmesinin amaçlandığını bildirdiler.

Yetkililer, çok geniş bir kitleyi ilgilendiren bu 3 temel kanunun mükellefler bir yana, bazen işin uzmanlarınca dahi yanlış yorumlandığını belirttiler.

2005 yılı içinde tamamlanması öngörülen bu çalışmayla, kanunlar daha basit ve anlaşılır hale getirilecek. Söz konusu kanunlar sadece yazım yönünden değil, içerik açısından da gözden geçirilecek. Bu çerçevede, 3 kanun da, uygulanacak vergi politikalarına göre yeniden şekillendirilecek.

Bu yapılırken faiz gelirlerinin beyanı, bütün gelirlerin beyan kapsamına alınıp alınmaması, iştirak ve gayrımenkul satış gelirlerinin sermayeye eklenmesi halindeki muafiyet gibi temel konularda da nihai karar verilecek.

ANKARA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 12:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?