19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Verheugen: KKTC tanınmayacak

AB Komisyonu üyesi Günter Verheugen, hiç kimsenin KKTC’yi tanımak niyetinde olmadığını, öneri paketinin KKTC’nin doğrudan veya dolaylı tanınması anlamına gelmediğini söyledi.

Verheugen, Akdeniz’de küçük bir Türk devleti kurulmasının kimsenin menfaatine olmadığını, böyle bir hipotez veya risk bulunmadığını kaydetti.

Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıslı Türklerin izolasyondan kurtulmaları ve Kıbrıs sorunun çözümünü kolaylaştırmak amacıyla Komisyon’un öneri paketinin kabul edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Verheugen, şunları kaydetti:

"Kıbrıs’ta çözüm, toplumlar arasındaki farklılıkların ortadan kalkmasından geçiyor. Bugünkü uygulamanın devamı halinde kuzeydekiler fakir kalacaklar ve Kıbrıslı Türk gençler adayı terk edecekler."

Öneri paketinin uygulanmasına ilişkin mekanizmayı henüz belirlemediklerini, Komisyon’un bundan sorumlu olacağını, uygulamanın yapısı ve başlangıç tarihi konusunda henüz bilgi veremeyeceğini belirten Verheugen, Kıbrıs sorununun çözümü ve birleşmeden yana tavırlarını teyit etti.

Verheugen, Kıbrıs Rum yönetiminin öneri paketine ilişkin yaklaşımı paylaşmadığını da belirtti ve hiç kimsenin bu konuda veto hakkı bulunmadığını hatırlattı.
BRÜKSEL
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 16:02:44
Güncelleme :7 Temmuz 2004 Çarşamba 16:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?